Eos 316

EOS brengt twee nieuwe materialen op de markt voor de lasersmeltmachines: Eos titanium Ti64 ELI en roestvaststaal 316L. Hiermee vergroot het Duitse concern opnieuw de mogelijkheden van het vervaardigen van metalen componenten via additive manufacturing.

Onder andere voor medische toepassingen

Het concern laten weten met de beide materialen tegemoet te komen aan de vraag uit de markt. Klanten willen met de nieuwe materialen nog meer toepassingen voor 3D printen van metaal ontsluiten.

Medische toepassing

Het titanium van EOS heeft een chemische samenstelling en mechanische eigenschappen vergelijkbaar met ASTM F136. Dit is de internationale standaard voor een titanium-aluminium-vanadium legering voor chirurgische implantaten. Het materiaal is geschikt voor de Eosint M 280, voorzien van een 400 W laser. De lasergesmolten delen laten een fijne detaillering zien en hebben goede corrosiewerende eigenschappen. De legering is biocompatible.

316L legering

Dat laatste geldt ook voor de nieuwe roestvaststaallegering van EOS, 316L. Ook dit poeder is geoptimaliseerd voor gebruik op de M 280 machine, heeft goede corrosiewerende eigenschappen en een hoge ductiliteit. De samenstelling en eigenschappen komen overeen met de ASTM F138 legeringen en leent zich zowel voor toepassingen in de medische industrie, horloge- en sieradenindustrie. EOS ziet ook toepassingen in de jachtenbouw. Onderdelen kunnen mechanisch worden nabewerkt of gepolijst worden.

Achtergrondartikelen

EOS, dat een groot aantal patenten rond additive manufacturing van metalen componenten in handen heeft, werkt momenteel hard aan de industrialisatie van deze technologie. Lees hier een artikel dat in de februari-editie van Made-in-Europe over het Duitse concern verscheen. En hier vind je een toepassing die recent samen met Philips Medical Systems in Best werd ontwikkeld.

 

Meer informatie

EOS

Bendertechniek (Nederlandse importeur)

 

Pin It on Pinterest