Pietro Carnaghi toont op de huisshow in april een Unimill 100 portaalfreesmachine met 10 meter tussen de kolommen en een tafel van 8 meter doorsnede. In de fabriek in Italië is nog een grotere Unimill in aanbouw. Deze krijgt een tafel van liefst 12,5 meter en heeft 18 meter tussen de portalen.

Order voor Unimill met draaitafel 12,5 meter

Pietro Carnaghi heeft onlangs op de locatie in Villa Cortese (bij Milaan) een aantal nieuwbouwactiviteiten afgerond. Verschillende nieuwe gebouwen zijn gerealiseerd. Daarnaast heeft de Italiaanse machinebouwer geïnvesteerd in klimaatbeheersing in de verspaningsafdeling. In totaliteit is er 50.000 vierkante meter productieruimte bijgekomen

 

carnaghi unimill
Zo gaat de grootste Unimill die Pietro Carnagji gebouwd heeft voor Europa er uit zien.

30 meter machine

Dat heeft natuurlijk alles te maken met de afmetingen van de machines die Pietro Carnaghi bouwt. Tijdens het Open Huis worden meerdere van deze in aanbouw zijnde machines getoond, in verschillende productiestadia, zodat bezoekers zich een goed beeld van de Italiaanse machines kunnen vormen. De Unimill 100 met 10.000 mm tussen de kolommen en een werkstukhoogte tot 6500 mm is slechts een voorbeeld van welke afmetingen machines er gebouwd worden. Deze portaalfreesmachine wordt live gedemonstreerd tijdens het open huis. Onlangs is een nog grotere versie van de Unimill verkocht aan een Russische klant, om precies te zijn een joint venture van een Russisch en Oostenrijks bedrijf. Hiervoor bouwt Pietro Carnaghi een portaalfreesmachine met in de X-richting een bereik van 30 meter, in de Y-richting 18 meter en een draaitafel van 12 meter doorsnede. De verticale ram (Z1-as) kan over 4000 mm bewegen, de tweede Z-as over 6500 mm. Deze machine gaat ingezet worden voor de productie van onderdelen voor waterkrachtcentrales. Het wordt de grootste portaalfreesmachine ooit gebouwd in Europa Tot nog toe werd de Unimill gebouwd met maximaal 10.000 mm tussen de portalen.

Open huis

Op het komend huis worden naast de Unimill 100 ook nog verschillende versies van de verticale freescentra getoond en een FMS-cel die 3 verticale draaibanken aan elkaar koppelt. Het evenement bij Pietro Carnaghi vindt plaats op 9, 10 en 11 april, telkens van 10.30 tot 16.00 uur. Geïnteresseerden kunnen vooraf contact opnemen met de GB Group, die de Italiaanse fabrikant in de Benelux vertegenwoordigt.

 

Pin It on Pinterest