De Deen Jens Thing is benoemd tot managing director van Haas Automation Europe. Hij moet mee de groeiambities van de Amerikaanse machinebouwer in Europa gaan waarmaken.

Haas wil namelijk de omzet verdubbelen naar 2 miljard dollar. Thing volgt de Belg Alain Reynvoet op, die ruim vijf jaar de Europese vestiging heeft geleid.

Topman van GF Machining Solutions stapt over naar Haas

Jens Thing heeft een lange ervaring in de maakindustrie in sales-, marketing-, technische en managementfuncties. Hij is 6 jaar directeur geweest van Mikron. Na de overname van deze machinebouwer door AgieCharmilles heeft hij meerdere functies bekleed binnen wat nu GF Machining Solutions heet. In zijn laatste functie bij het Zwitsers concern was hij hoofd van de business unit Services.

Groei realiseren
De benoeming van Jens Thing tot managing director van Haas Automation Europe heeft alles te maken met de groeiplannen van de machinebouwer. Komende jaren wil Haas de omzet verdubbelen naar 2 miljard dollar. Een groot deel van de nieuwe omzet moet van buiten de VS komen. Europa is een van de sleutelmarkten waar Haas zijn groeistrategie wil realiseren. “Jens Thing heeft een uitstekende kennis van Haas-producten, onze klanten en onze markten hier in Europa”, zegt Peter Zierhut, VP European Operations. “Jens is perfect gekwalificeerd om ervoor te zorgen dat we die doelstellingen halen.”

Thing heeft een MBA van de universiteit van Toronto, Canada, en de universiteit van Sankt Gallen, Zwitserland. Hij woont momenteel in Ipsach, Zwitserland, samen met zijn echtgenote, Ariane, en hun twee tienerkinderen.

 

Pin It on Pinterest