Seco My Pages: dat wordt later dit jaar het nieuwe webportal waar Seco Tools alle informatie over gereedschappen bijeen brengt. Inclusief een webshop. Tijdens het open huis ter gelegenheid van 40 jaar Seco Tools in de Benelux kregen bezoekers alvast een preview.

 

Marc Dekempeneer: kennis steeds belangrijker

Seco Tools schaft de papieren catalogus nog niet af. Die blijft nog wel een tijdje bestaan, verwacht Marc Dekempeneer van Seco Tools Benelux. Maar Seco My Pages zal wel een keerpunt worden in de informatiestrategie van het concern. In de toekomst zal informatie over nieuwe gereedschappen sneller online beschikbaar komen. Eerst online, dan pas in print. En de updates van de papieren catalogi zullen in de toekomst minder frequent beschikbaar komen.

 

Seco My Pages
Zo gaat Seco My Pages er straks uitzien op smartphone, tablet en PC (Foto: Seco Tools)

 

Webportal voor alle devices

“Seco My Pages gaat over meerdere domeinen: adviseren, optimaliseren, problemen oplossen. Kennis is belangrijk geworden, ook voor de man aan de machine. Die kennis gaan we technologisch aanreiken”, zegt Marc Dekempeneer over het nieuwe webportal. Hij presenteerde dit onder de noemer Seco @yourfingertips. Het portal komt direct op alle devices beschikbaar: niet alleen in een webbrowser op de PC, ook op tablets en smartphones. Want Seco Tools ziet dat die meer en meer gebruikt worden en verwacht een verdere toename ervan in het bedrijfsleven.

 

Online rekentools

My Pages biedt meerdere vertrekpunten. Als je een type gereedschap kent, kun je aan de hand daarvan verdere informatie zoals snijparameters en bijbehorende technologie opzoeken, inclusief CAD-data voor in CADCAM-systemen. Een ander vertrekpunt kan een bepaald materiaal zijn. “Kies je dan voor een meer universele frees, waarmee je meerdere materialen kunt bewerken, dan kun je online aan de hand van enkele gegevens direct alle snijparameters berekenen”, legt Dekempeneer verder uit. Hierin schuilt de kracht van Seco My Pages: de gereedschapfabrikant heeft nu ook al veel informatie en rekentools online beschikbaar, maar verspreid en telkens moet je opnieuw inloggen of ze downloaden om berekeningen te kunnen maken. Het voorbeeld van online snijparameters berekenen is volgens Marc Dekempeneer dat je veel gerichter deze kunt berekenen. “We moeten niet zoals voor de catalogus met standaard situaties te rekenen.”

 

Inhoudelijke informatie

Om nog meer kennis te verspreiden, gaat Seco op My Pages ook inhoudelijke informatie over verspanende gereedschappen en verspaningstechnologie, inclusief artikelen, beschikbaar stellen. Ook komt er een integratie van het blog. En vanuit elk domein op het webportal kan de klant met één muisklik naar de webshop gaan om het gereedschap te bestellen. Hier wordt ook de complete bestelhistorie bewaard, wat het plaatsen van nieuwe bestellingen van gereedschappen die gekend zijn, vergemakkelijkt. Klanten zien dan direct hun eigen nettoprijzen en of het gereedschap op voorraad is.

 

Lancering

In eerste instantie gaan de vertegenwoordigers van Seco Tools met Seco My Pages op hun tablets werken. Offertes en andere informatie kunnen ze dan direct naar de klant mailen. Eind dit jaar komt My Pages beschikbaar voor de klanten. “We zijn nu volop bezig met het testen van het systeem en feedback verwerken. Pas als dat allemaal goed verloopt, lanceren we Seco My Pages.”

 

Meer informatie
Seco Tools Benelux

Pin It on Pinterest