DMG Nederland

DMG Mori Nederland verzorgt per 1 augustus de volledige verkoop en service voor alle producten van DMG Mori Seiki. Landré raakt na 24 jaar het dealerschap krijgt. “Wij bieden een duidelijke toegang voor onze klanten voor alle producten en service van DMG MORI, het complete portfolio,” zegt John Kooning, verkoopdirecteur van DMG Mori Nederland.

 

Laatste stap in integratie DMG en Mori in Nederland

 

Het Duits-Japanse concern past nu ook in Nederland de verkoopstructuur aan. Het hybridemodel dat sinds de aankondiging van de samenwerking, 5 jaar geleden, werd gehanteerd, gaat nu ook in Nederland op de schop, wat in andere landen al eerder gebeurde. Tot voor kort verkocht Landré namelijk de machines van het vroegere Mori Seiki terwijl DMG Mori ook een eigen sales- en serviceorganisatie in Nederland en België heeft. Zowel John Kooning als ook Frank de Beijer, directeur van Landré, zeggen deze stap als een logische te zien. “Het komt niet als een verrassing voor de gebruikers van de machines dat we nu het bedrijf integreren in DMG Mori Nederland. Het is een logische stap,“ concludeert John Kooning. Hiermee wordt de integratie van beide concerns in de Nederlandse markt afgerond. Verkoop, aftersales en service gebeuren nu onder de vlag van DMG Mori Nederland vanuit Veenendaal. Frank de Beijer van Landré: “Jammer dat we het dealerschap kwijt raken, maar we wisten dat het hybridemodel niet in de strategie paste die DMG en Mori hebben uitgezet.”

 

NHX 4000
Op de IMTS in Chicago is de wereldpremière van de 2e generatie NHX 4000 en 5000. Beide machines worden gebouwd in de Amerikaanse fabriek van DMG Mori.

 

Gebruikers benaderen
DMG Mori Nederland wil de overgang zo soepel mogelijk laten verlopen en benadert daarom komende tijd bestaande klanten en gebruikers van de machines geproduceerd door DMG Mori Seiki Co., Ltd. om hun nieuwe contactpersonen, beschikbare diensten en faciliteiten waaronder het technologie center in Veenendaal aan hen voor te stellen. Het verkoop- en serviceteam is onlangs met 5 ervaren medewerkers uitgebreid. DMG Mori presenteert in september op de AMB Stuttgart de nieuwe ontwikkelingen in de machine-interface Celos, die sinds kort op een aantal machines standaard wordt aangeboden.

2e generatie NHX 4000 en 5000

Een week eerder (van 8 – 12 september) presenteert de machinebouwer in Chicago op de IMTS de 2e generatie van zowel de NHX 4000 als HNX 5000 horizontale bewerkingscentra. Beide machines beleven in Chicago hun wereldpremière. Beide worden momenteel geproduceerd in de Amerikaanse fabriek in Davis. De 2e generatie van deze machines kan eventueel geleverd worden met een sterkere spindel, de ijlgang is verhoogd en bij de NHX 5000 is de gereedschapwisseltijd nu minder dan 2,4 seconden (spaan tot spaan).

 

Pin It on Pinterest