Studer S141

Met de Studer S141 betreedt de Zwitserse slijpmachinefabrikant een nieuwe markt, namelijk het rondslijpen van lange werkstukken. Onderdelen tot 1300 mm lengte kunnen dankzij de bril op de machine geslepen worden.

 

Extra bril ondersteunt lange werkstukken

Tot nog toe richtte Studer zich met name op het slijpen van compacte werkstukken. Niet alleen in de machinebouw, ook in de luchtvaartindustrie, matrijzenbouw en bij producenten van aandrijfcomponenten worden de producten groter en langer. Daarom heeft Studer de S141 ontwikkeld. De extra bril die voor deze machine beschikbaar is zorgt voor de goede ondersteuning van de lange werkstukken. Korte werkstukken worden in de klauwplaat geklemd.

Studer S141
Met de nieuwe Studer S141 betreedt Studer de markt voor het binnenslijpen van lange werkstukken.

 

Universele machine
De Studer S141 is een universele machine, zowel geschikt voor binnen- als buitenrondslijpen. In het eerste geval met een maximale lengte van 250 mm, in het geval van buitenrondslijpen 150 mm. De maximale diameter bedraagt 400 mm. Alle assen zijn lineair aangedreven; de machine is voorzien van de StuderGuide geleidingen en voor het conisch slijpen of het slijpen of het slijpen van kegelprofielen, kan de werkstuktafel automatisch zwenken. Op de revolver passen vier slijpspindels, waarvan maximaal twee voor het buitenrondslijpen. De maximale lengte van de slijpdoorn bedraagt 265 mm.

 

Meer informatie

Fritz Studer AG

De Ridder

Pin It on Pinterest