technotool

Menig verspaner zal de voorbije weken, daags voor zijn vakantie, de machines grondig hebben schoongemaakt. Hoe hou je ze straks weer schoon? Het T-gleuf beschermingsprofiel van TechnoTool helpt in ieder geval de dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden te verminderen.

 

Eenvoudige oplossing houdt machinetafel schoon

De ervaring leert dat slechts 20 % van de machinetafel wordt gebruikt en dat 80 % ongebruikt blijft, maar wel steeds gereinigd moet worden. Door de kunststof T- gleuf beschermingsprofielen in de T-groeven van het machinebed te plaatsen, bespaar je je veel tijd. Niet alleen bij een grondige reiniging, juist bij de dagelijkse werkzaamheden zoals het ombouwen van spanmiddelen. De groepen met de T-gleuf beschermingsprofielen blijven immers spanenvrij. De spanen op de tafel zijn snel te verwijderen met lucht of emulsie.

 

 

FOTO-ALBUM: De profielen zijn eenvoudig op maat te maken en zijn zelfklemmend, zodat spanen niet meer in de T-groeven kunnen vallen.

 

Betere werkomstandigheden
De profielen zijn gemaakt van een vormvast kunststof, hitte bestendig en resistent tegen emulsie en kunnen worden ingezet in alle machinetafels met de T-gleuf afmeting 14 en 18 mm. Profielen voor 22 mm brede groeven in ontwikkeling. De profielen zijn eenvoudig te plaatsen en makkelijk op lengte aan te passen. Voor de CNC-operator betekent dit aanzienlijk aangenamere werkomstandigheden, minder letselrisico door spanen en tevens een verzorgde uitstraling als derden in de machinehal komen. Het scheiden van de spanen van de verschillende materiaalsoorten wordt eveneens gemakkelijker. En de grootste tijdwinst ontstaat bij het ombouwen van de opspanningen.

 

Meer informatie
TechnoTool

Pin It on Pinterest