BMT Machine Tools gaat vanaf 1 oktober de Franse machinebouwer Huron vertegenwoordigen in Nederland. De overeenkomst heeft met name betrekking op het high end deel van de machines. “Dit is een mooie uitbreiding op ons bestaande pakket, zodat we ook een aanbod hebben in het grotere freesgebied”, zegt Gunnar Matse, directeur van BMT Machine Tools. Hij ziet Huron als een mooie aanvulling op de lijn freesmachines van Bridgeport.

 

Nadruk op grotere en complexere machines

BMT gaat niet het volledige gamma van de Franse machinebouwer leveren. Uitgezonderd zijn de 3-assige machines uit de VX-reeks. De nadruk ligt juist op de grotere en nauwkeurigere (portaal)freesmachines van Huron Graffenstaden, dat al sinds 1857 freesmachines ontwikkelt en bouwt. Gunnar Matse heeft deze uitbreiding van het portfolio bekend gemaakt op de AMB in Stuttgart, waar BMT Machine Tools aanwezig is bij de huidige merken in het portfolio zoals Hardinge, Monforts en Kellenberger, die machinemerken waarmee BMT Machine Tools al actief is in onder andere het segment van precisie verspanen.

Huron
De Huron MX 8.

 

MX 8: freesdraaicentrum
Huron heeft het accent de afgelopen jaren verschoven naar grotere machines en machines voor het nauwkeurig verspanen van complexe onderdelen. Op de AMB in Stuttgart toont Huron een MX 8. Dit is een 5-assig verticaal bewerkingscentrum dat zowel in een frees- als ook in een freesdraai-versie wordt gebouwd. Deze machine heeft een bereik van 1160 bij 1000 bij 900 mm en een C-as in de tafel ingebouwd en aangedreven met een torquemotor. Spindeltoerental is in de freesversie 18.000 rpm, in de freesdraai-versie 10.000. Huron bouwt de M-reeks in meerdere uitvoeringen, waaronder de grootste de M 12 met een palletgrootte van 1400 mm diameter of 1600 bij 1250 mm. Juist deze afmetingen ziet Gunnar Matse als een goede aanvulling op de bestaande freesmachines van Bridgeport. De Huron 5-assige machine starten overigens vanaf een tafeldiamater van 500 mm.

 

Meer informatie
BMT Machine Tools
Huron Graffenstaden

Pin It on Pinterest