John Kooning

John Kooning, salesdirecteur van DMG Mori Benelux: actiever de markt bewerken met Mori-machines.

De ‘Mori Seiki’-machines van DMG Mori kunnen in Nederland een veel groter marktaandeel innemen. Er kunnen er méér van verkocht worden dan tot nog toe gebeurde. Dat is de overtuiging van John Kooning, sales-directeur bij DMG Mori Seiki Benelux.

 

Lancering 2e generatie NTX en NHX en i50 op AMB

Nu deze DMG Mori dochter sinds kort de advisering, verkoop en service van het volledige portfolio in eigen hand heeft, wil men de verkopen een flinke impuls geven. “Technisch waren we klaar. Achter de schermen deden we eigenlijk al alles. Nu we sinds 1 augustus ook officieel alles zelf doen, kunnen we vol gas gaan geven”, zegt John Kooning, sinds augustus 2013 sales-directeur bij DMG Mori Benelux in de september-editie van het digimagazine Made-in-Europe.

 

NHX 2e generatie
Op de AMB toont DMG Mori de 2e generatie van de NHX.

 

Méér verkopen in Nederland
Om méér machines aan de man te brengen, start men al meteen op de AMB in Stuttgart acties en wil men daar flink wat Nederlandse klanten ontvangen. Ook bezoekt John Kooning samen met klanten in november de fabriek in Japan, zodat zij zichzelf kunnen overtuigen van de kwaliteit en techniek. Verder volgen er acties op zowel het vlak van de draai- als freesmachines. Er wordt met name ingezet op verspaners die werkstukken zoveel mogelijk op één machine willen bewerken. John Kooning is overtuigd dat er meer van deze machines verkocht kunnen worden in Nederland dan tot nog toe gebeurde.

 

Nieuwe machines op AMB

DMG Mori pakt flink uit op de komende ABM (16-20 september in Stuttgart). Liefst vier machines van Mori Seiki beleven hun première voor de Europese markt. Dat zijn de tweede generaties van de NTX 1000, de NHX 4000 en NHX 5000 en de heel nieuwe i50. Is de NTX 1000 een compacte machine (net geen 10 m2); de heel nieuwe i50 is helemaal een compacte machine. Dit horizontaal bewerkingscentrum voor werkstukken tot 500 bij 550 bij 500 mm beslaat slechts 6,7 m2 vloeroppervlak. De machine is nog net geen 1,50 breed (1,49 m om precies te zijn). De i50 is een heel nieuwe machine, ontwikkeld voor het efficiënt bewerken van cilinderblokken voor de automobielindustrie. Ook hierin zit weer een innovatie waarvoor patent is aangevraagd: de kinematica van de Z-as in de spindel.

 

Lees het hele interview met John Kooning in het digimagazine.

En lees hier meer over de nieuwe machines.

Pin It on Pinterest