Ook Doosan pakt op de IMTS flink uit. De onderneming wil met onder andere een nieuwe Puma 5100 LY en de Puma 5100 LYB doorbreken naar de top.

De machinebouwer toont ook een 5-assig bewerkingscentrum met lineaire aandrijvingen in alle assen. De IMTS biedt nog meer nieuws. Alvast een kort overzicht.

 

Doosan geeft met Puma 5100 visitekaartje af

DoosanFM2005ax
Op de 2e belangrijkste metaalbewerkingsbeurs in de wereld geeft ook Doosan een duidelijk visitekaartje af met 9 heel nieuwe machines. Naast de FM 200 5ax, een compacte 5-assige machine met lineaire motoren in alle assen en een 45.000 toerenspindel, moeten vooral de twee nieuwe Puma draaimachines de toon voor de komende jaren zetten. De 5100 LY en de zijn de eerste machines van een nieuwe generatie, kondigde de top van de machinebouwer zelf aan. Hiermee wil Doosan onder andere in de luchtvaartindustrie verder terrein winnen.

 

Doosan-auto's

 

DMG Mori Porsche
Autosponsoring is blijkbaar geliefd bij machinebouwers. Komt Haas volgend jaar met een eigen F1-team, Doosan sponsort in Amerika een ander raceteam en DMG Mori toont op de stand de Porsche 919 Spyder. De machinebouwer sponsort het Duitse raceteam.

 

Hurcocontrol

Hurco nieuwe besturing

Hurco pakt uit met onder andere een nieuwe besturing, gebaseerd op Windows PC maar met de typische twee beeldschermen. Hurco heeft ook een competitie lopen onder jonge CNC-verspaners, die op de beurs de finale beleeft. De finalisten presenteren hun businessplan en de winnaar wint een bewerkingscentrum van Hurco. De organisatoren van de IMTS bestempelen de studenten overigens als toekomstige klant. Op hun badge staat Future Customer geprint.
Tornosweb
Tornos: American style

De Zwitserse fabrikant van Swissstyle draaimachines Tornos heeft de machine voor de gelegenheid helemaal in de Amerikaanse vlag geverfd. Het gaat hier om de.

 

3Dsystemsverlorenwas
3D Systems: onderschat

Een van de meest onderschatte thema’s uit het 3D-printen is de mogelijkheid die dit biedt voor de gietindustrie. De verloren was gietmethode kan met 3D-printen een heel nieuwe impuls krijgen, maar slechts weinigen realiseren zich wat de impact hiervan is. Dat betoogde Avi Reichental, president en ceo van 3D Systems op de eerste beursdag. In zijn betoog verduidelijkte hij niet alleen de strategie van 3D Systems, maar ook hoe volgens hem 3D-printen de wereld gaat veranderen. Het gaat niet alleen om de innovatie van de technologie, maar ook om het innoveren van businessmodellen. In alle hypevorming krijgt dat onvoldoende aandacht.

 

 

autoprintendag1

Local Motors: auto 3D-printen

Tot slot: het 3D-printen van de auto vordert gestaag Kijk maar hoe ver men gekomen is met de bodemplaat en het chassis. Dinsdag, als de tweede dag start, moet dit onderdeel klaar zijn.

Pin It on Pinterest