Kennametal breidt met de GOdrill de voordelen van modulair boren uit naar het bereik van de kleine diamaters. Met deze niet herslijpbare boor kunnen gaten van 1 tot 12,7 mm worden geboord.

 

De boor is gemaakt van de Kennametal KC7325™ hardmetaalsoort en wordt voorzien van een meerlagen TiAl-coating voor een hoge hardheid bij hoge temperaturen. Dit maakt niet alleen hogere snijsnelheden mogelijk, maar zorgt ook voor een stabiel proces bij het gebruik van minimaalsmering (MQL). Kennametal zet een tweede toplaag op deze coating als visuele slijtindicator. Dat moet frezers helpen om de volledige standtijd van de boor te benutten. GOdrills zijn verkrijgbaar met en zonder inwendige koeling en geschikt voor een breed spectrum van werkstukmaterialen en toepassingen, zoals de productie van brandstofsystemen en nauwkeurige medische componenten.

 

Zonder geleidingsfasen

Kennametal ontwikkelde voor deze boor een geometrie zonder de klassieke geleidingsfasen. Hierdoor vermindert de wrijving en warmte, terwijl de rechte snijkant met beschermingsfase op de diameter zorgt voor een gelijkmatige verdeling van snijkrachten. Dit resulteert in een langere standtijd in alle materialen.

 

Meer informatie

Kennametal

Pin It on Pinterest