NextStep3D

NextStep3D heeft de samenwerking met Innofil3D uitgebreid. NextStep3D gaat exclusief alle 3D-printmaterialen van Innofil3D verkopen. Dit laatste bedrijf uit Emmen werkt hard aan de ontwikkeling van nieuwe materialen voor 3D-printen, waaronder voedselveilige kunststoffen en materialen met een hoge mechanische belastbaarheid. Een van de nieuwe materialen is gebaseerd op een TPE van DSM. 

 

Innofil3D ontwikkelt 3D-printfilament voor specifieke toepassingen

Deze uitbreiding van de samenwerking tussen de twee bedrijven komt vooruit uit de groeiende behoefte in de markt aan kwaliteitsmateriaal voor specifieke toepassingen van 3D-printen. Onder andere in de voedselindustrie en de medische wetenschap is er vraag naar flexibele, voedselveilige en steriliseerbare materialen. Vooral polymeren met een goede mechanische belastbaarheid of recyclebare, en daardoor duurzame polymeren, winnen steeds meer terrein.

 

Unieke producten
Innofil3D heeft haar assortiment onlangs verder uitgebreid met enkele specials voor specifieke toepassingen. Zo heeft het in Emmen gevestigde bedrijf in nauwe samenwerking met
DSM het biobased TPE Arnitel Eco (de merknaam van DSM ) ontwikkeld tot een flexibel 3D-printfilament: Innoflex. Arnitel Eco is een premium materiaal. Op korte termijn worden nog andere filamenten gelanceerd met specifieke mechanische eigenschappen, zoals InnoPOM (POM) en InnoNylon (PA12).

 

Versnelling adoptie 3D-printen
NextStep3D en Innofil3D verwachten dat meer variatie aan materialen de adoptie van 3D-printen zal versnellen. Met een grotere variëteit aan kleuren in de huidige
materiaalsoorten en nieuwe materialen met specifieke producteigenschappen, kan 3D-printen voor nog meer doeleinden worden gebruikt. NexStep3D levert alle Innofil3D-materialen uit voorraad.

 

Ondersteuning en productie
NextStep3D ondersteunt de zakelijke markt bij alles op het vlak van 3D, zoals CAD-tekenwerk en engineering, scannen en 3D-printen. Het bedrijf uit Vijfhuizen vertegenwoordigt de Tsjechische fabrikant 3Dfactories, die 3D-printers ontwikkelt en bouwt voor de zakelijke markt. Innofil3D doet onderzoek naar en ontwikkelt materialen voor de 3D-printmarkt en produceert deze. Het bedrijf uit Emmen produceert een groot aantal variaties in filament en zogenaamde specialties, filament met specifieke eigenschappen voor 3D-printen.

 

Meer informatie
NextStep3D
Innofil3D

Pin It on Pinterest