Hurco kotterbank

Hurco heeft op de thuismarkt voor het eerst de nieuwe kotterbank HBMX55i getoond. Hiermee stapt de machinebouwer in een voor Hurco nieuw marktsegment. In Europa komt de machine in de loop van 2015 op de markt, zo is de verwachting.

 

Standaard 4e NC-as in kotterbank

Het bijzondere aan de nieuwe kotterbank is dat Hurco deze standaard bouwt met een volaardige NC-as in de tafel, de 4e as dus. Verder worden in de X-, Y- en Z-as glaslinealen toegepast voor de hogere nauwkeurigheid. Qua constructie kiest de fabrikant voor een grotere verplaatsing van de pinole om kortere gereedschappen te kunnen gebruiken. Ook dat moet bijdragen aan de hogere nauwkeurigheid.

In het volgend digimagazine verschijnt een uitgebreider artikel over zowel de nieuwe kotterbank die Hurco liet zien op de IMTS als de nieuwe VCX600i. Deze laatste is nog een prototype dat opvalt door de grote deuropening voor het gemakkelijk beladen met grote werkstukken.

Pin It on Pinterest