Janssen Precision Engineering

De 14e editie van de Precisiebeurs heeft records gebroken: meer dan 300 exposanten en 3660 bezoekers, waarvan een op de acht uit het buitenland kwam. Zij zagen onder andere veel nauwkeurig freeswerk en samenstellingen van de top van de Nederlandse precisieverspaners.

 

Nederland is mede door de ontwikkeling van ASML en andere bedrijven uitgegroeid tot een internationale speler in de precisie-industrie. Dat bleek op de beurs wel op het OEM-plein, waar het ecosysteem te zien was dat OEM’ers als ASML, Roth & Ra en Solaytec hebben uitgebouwd.

 

 

Internationale beurs

Opvallend op de 14 editie van de Precisiebeurs was het internationale tintje aan de beurs, zowel door de buitenlandse exposanten (55, liefst 33% meer) en de bezoekers (ruim 13% van alle bezoekers kwam uit het buitenland). Awards waren er voor Rens Henselsmans van de NTS Group die de Ir A. Davidson award voor een jonge precisietechnoloog kreeg van DSPE (Dutch Society for Precision Engineering). Marc Damen, afgestudeerd bij Marel Meat Processing, won de Wim van de Hoek award voor het beste afstudeerwerk. Deze award werd uitgereikt door euspen (European Society for Precision Engineering and Nanotechnology).

Frees- en draaiwerk
Op de beurs was veel mooi frees- en draaiwerk te zien, de basis voor tal van mechatronica samenstellingen. Een kleine greep uit de rondgang.

 

Terhoek-product06-25 PM

Ter Hoek Vonkerosie liet het nauwkeurig draadvonken van grote onderdelen zien. Het bedrijf uit Rijssen toonde ook miniatuur componenten, bewerkt met de nieuwe Laser Micro Jet die sinds enige tijd in gebruik is.

 

Kusterscoumans-product06-25 PM

 

Kusters Goumans liet op het paviljoen van Metaalhuis, een samenwerkingsverband van toeleveranciers uit de regio Eindhoven, dit product zien.

 

JPE

 

Janssen Precision Engineering toonde deze chopper, onderdeel van de Europese Extremely Large Telescope. De chopper beweegt met een herhaalnauwkerigheid van 1,7 µrad en is onderdeel van een van de detectoren van de telescope. JPE heeft de ontwikkeling ervan uitgevoerd.

 

Wilting-product06-25 PM

 

Wilting exposeerde dit titanium freesdeel op het OEM-plein.

 

Landes-product06-25 PM

 

En deze onderdelen waren te zien op de stand van Landes High End Machining.

 

1 gedachte over “Precisie freeswerk op record Precisiebeurs

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest