Opnieuw een signaal dat 3D-printen van metaal opschuift richting de productie. Renishaw heeft voor de Renishaw AM250 lasersmeltmachine een TÜV-certificaat gekregen, dat aangeeft dat de machine zonder verdere aanpassingen in een productie-omgeving gebruikt mag worden.

Goedkeuring voor gebruik in productie-omgeving

Renishaw heeft de AM250 lasersmeltmachine, waarmee metalen onderdelen 3D-geprint kunnen worden, ontwikkeld vanuit de eisen die in een productie-omgeving aan machines worden gesteld. Plug and play, die kant moet 3D-printen opgaan, aldus de Britse fabrikant. Het compliance certificaat (conformiteitsverklaring) is daarbij van belang. Dat certificaat is nu verleend door TÜV SÜD. CE-goedkeuring was er al langer. Het certificaat geeft de gebruiker de zekerheid dat er geen aanvullende testen, onderzoeken of kosten nodig zijn als je een lasersmeltmachine van Renishaw in een productie-omgeving plaatst, waar eventueel ook nog andere machines staan. Met name voor industriële bedrijven in de luchtvaart-, automobiel- en elektronica-industrie is dit belangrijk.

 

Renishaw lasersmelten
Renishaw heeft een compliance certificering gekregen voor de lasersmeltmachine. Een nieuwe stap op weg naar 3D-printen in de productie-omgeving.

Veilig toepassen
“Dit TÜV-certificaat in combinatie met de CE-marketing kwalificieert het AM250 systeem als veilig voor toepassingen wereldwijd”, zegt Mark Kirby, business manager additive manufacturing bij Renishaw Canada, die betrokken is geweest bij de certificering. Het haalt volgens hem ook veel onwaarheden waarmee 3D-printen omgeven is uit de wereld. Deze vloeien volgens hem voort uit zowel de onwaarheden die mainstream media over de technologie verkondigen als mede uit niet vervulde verwachtingen.

 

PlusPac upgradepakket
Renishaw heeft overigens onlangs PlusPac als optiepakket aan de lasersmeltmachine toegevoegd. Het PlusPac, bedoeld voor de AM250 machine, bestaat uit een nieuwe Optical Control Software (OCS), een lensbescherming en een filtratiesysteem met een hoge capaciteit. Dit zorgt ervoor dat het productieproces van de 3D-metaalprinter beter beheersbaar wordt. Dat moet uiteindelijk de kwaliteit van de vervaardigde werkstukken ten goede komen. Ook hiermee wil Renishaw de machine beter geschikt maken voor de productieomgeving.

Meer informatie
Renishaw

Pin It on Pinterest