Het verhaal rond het beursgevecht tussen EuroMold, Metav en Moulding Expo krijgt nog een vervolg. Messe Frankfurt kondigt aan vanaf 2015 zelf formnext te gaan organiseren. Een beurs voor design, productontwikkeling, gereedschap- en matrijzenmakers en additive manufacturing. Nummer 4 dus.

Formnext in Frankfurt: beurs voor productontwikkeling, matrijzenbouw en 3D-printen

De aankondiging van Demat, de organisator van EuroMold, om vanaf 2015 de beurs in Düsseldorf te organiseren, lijkt dus niet alleen te maken te hebben met de samenwerking tussen de Metav en Moulding Expo, de nieuwe beurs die komend voorjaar voor het eerst in Stuttgart plaatsvindt. De Zuid Duitse beursorganisatie heeft een aantal belangrijke partijen aan boord weten te krijgen, zals de VDWF (de Duitse matrijzenmakers), de Duitse bond voor modelmakers en de VDW als de organisatie van de machinebouwers. Saillant detail overigens: de beurs in Stuttgart heeft de beurs in Erfurt aan zich weten te binden als partner voor het additive manufacturing gebeuren. Erfurt organiseert al sinds jaar en dag RapidTech. Dit jaar organiseerde Messe Erfurt de rapid area op de Metav. In het nieuwe Metavconcept is er geen plek meer voor RapidTech.

 

Drie beurzen in één jaar
Terug naar de beurzen die de strijd blijkbaar met elkaar zijn aangegaan. Nu mengt zich dus ook Messe Frankfurt in het spel, dat een klant als Demat kwijtraakt. Precies in de week waarin Demat volgend jaar EuroMold wilde organiseren, vindt nu de eerste editie van formnext plaats, namelijk van 24 tot en met 27 november. Uwe Behm, lid van de raad van bestuur van Messe Frankfurt ziet deze nieuwe beurs als een internationaal platform voor de industrie en als een katalysator voor technologische vooruitgang. Hiermee brengt men echter het aantal beurzen voor de stempel- en matrijzenindustrie komend jaar op 3 in Duitsland. En dat in een EMO jaar, dat toevallig of niet samenvalt met de eerste editie van EuroMold in Düsseldorf. Dat dit beurzenfeest niet kan duren, mag duidelijk zijn. Wordt dus vervolgd.

 

Pin It on Pinterest