Materialise China

De Vlaamse wereldspeler op het gebied van additive manufacturing Materialise, heeft in China een nieuw kantoorpand in gebruik genomen. Daarnaast heeft het bedrijf zich geregistreerd als volwaardige onderneming. Materalise is al sinds 2005 actief in China.

Vlaamse wereldspeler gaat China helpen 3D-print industrie te ontwikkelen

“Als een van de leidende 3D print software leveranciers werkt Materialise samen met de Chinese overheid en ondernemingen aan de ontwikkeling van een 3D print industrie in China”, zegt vice president Bart Van der Schueren over deze nieuwe stap van Materialise in China. De ontwikkeling van een 3D print industrie is één van de punten uit het lopend 5-jaren programma van de Chinese overheid. “Door onze relatie te verdiepen als officieel bedrijf kan Materialise China nu de ontwikkeling van de Chinese 3D print markt ondersteunen.” Het nieuwe kantoor van Materialise is gevestigd in het Boashan District in Shanghai. Hier ontwikkelt het Belgische bedrijf zowel software als doet er ook R&D werk. Bij de opening waren onder meer leidende vertegenwoordigers van de Chinese overheid aanwezig, evenals vertegenwoordigers van het Belgisch consulaat, de academische wereld zowel als de medische- en industriesector in China.

 

Materialise hospital
De ziekenhuiszorg kan beter en goedkoper worden dankzij 3D-printen, verwacht Materialise.

Speciaal pakket voor ziekenhuizen die willen 3D-printen

Eerder deze maand heeft Materialise de Materialise Hospital Solution geïntroduceerd, een pakket bestaande uit software, 3D-print service, training en consultancy voor ziekenhuizen die 3D-printen willen inzetten. Dit gebeurde in de Noord-Amerikaanse markt. Het gaat met name om het 3D-printen van anatomiemodellen van individuele patiënten. Deze modellen kunnen gebruikt worden voor uitleg aan de patiënt, helpen bij het stellen van de diagnose en het plannen van chirurgische ingrepen. Met de specifieke software slaagt Materialise erin om patiënt-data te vertalen in een nauwkeurig en flexibel 3D-geprint model. Materialise denkt dat 3D-printen de gezondheidszorg kan verbeteren en kosten kan besparen. Bekijk hier de mogelijkheden van 3D-printen voor ziekenhuizen.

 

FOTO: Bart Van Der Schueren tijdens de officiële opening van het Materialise-kantoor in Shanghai.

Pin It on Pinterest