MSP GF Machining Solutions

M

Het protectiesysteem voor motorspindels, ontwikkeld door GF Machining Solutions, heeft in Zwitserland de Prodex Award gewonnen. Het systeem voorkomt gevolgschade na een botsing van de spindel tijdens de setup van de machine.

Crashes op CNC-machines vinden meestal plaats als een NC-programma voor de eerste keer wordt uitgevoerd op een freesmachine. Juist dan beschermt de Machine Spindel Protection (MSP) module de spindel.

 

Prodex Award
De Prodex Award is toegekend aan GF Machining Solutions voor de beschermingsmodule voor motorspindels.

Veilige modus tijdens setup
In de veilige modus van het systeem wordt de snelheid van de machine teruggebracht naar een niveau waarop een botsing geen gevolgschade veroorzaakt. Dat gebeurt eenvoudig door naar deze modus over te schakelen. Deze veilige modus kan gebruikt worden tijdens de setup van de machine. Zodra de machine helemaal goed is ingesteld, schakelt de operator over naar de standaard modus en kunnen alle assen op volle snelheid bewegen. GF Machining Solutions is zo overtuigd van het systeem, dat 3 jaar garantie tegen een spindelcrash wordt gegeven samen met de installatie van het MSP systeem.

 

Motorspindel Step-Tec
GF Machining Solutions levert de MSP module in combinatie met de 20.000 rpm spindel HPC 190 van Step-Tec, de dochteronderneming die de spindels produceert. De onderscheiding werd toegekend tijdens de Zwitserse machinebeurs Prodex. Eerder trok GF Machining Solutions als aandacht voor het systeem op zowel de AMB als de Amerikaanse IMTS. De module wordt in combinatie met de Step-Tec motorspindel geleverd op de Mikron HPM 600U en 800U.

 

Meer informatie
GF Machining Solutions

Pin It on Pinterest