WNT kotterkop

WNT heeft een nieuwe digitale kotterkop, waarvan de elektronica in een aparte ‘USB’-stick zit. Hiermee omzeilt de gereedschapfabrikant de storingsgevoeligheid van digitale kotterkoppen. Ook bij de nieuwe centrumspanner ligt het accent op het voorkomen van storingen door spanen of andere vervuiling in de spaneenheid.

 

Systeem niet storingsgevoelig

Het probleem met menige digitale kotterkop is de storingsgevoeligheid. De elektronica die in de kop is geïntegreerd, wil na verloop van tijd nog wel eens storingen veroorzaken. WNT heeft dit bij de ontwikkeling van de nieuwe kop opgelost door alle elektronica in een aparte stick te stoppen, die met een eenvoudig magneetkliksysteem op de kotterkop wordt bevestigd. De stick werkt op gewone AAA-batterijen, die gemakkelijk vervangen kunnen worden. Bij het instellen van de kop hoef je alleen de digitale unit vast te klikken en je kunt op een µm nauwkeurig het gereedschap instellen. De stick kan zowel voor links- als rechtshandigen worden bevestigd. Volgens de gereedschapleverancier zijn de contactpuntjes op de kotterkop ongevoelig voor emulsie, olie en andere onvermijdelijke vervuilingen. Bij uitwendig draaien loopt de reeks uiteen van 3 tot 88,1 mm, bij inwendig uitdraaien van 23,9 tot 116,1 mm. De digitale uitleesunit past op de hele lijn kotterkoppen.

 

WNT centrumspanner
De nieuwe centrumspanner van WNT.

 

Centrumspanner
Op de verspaningsbeurs AMB in Stuttgart heeft WNT onlangs eveneens een nieuwe centrumspanner geïntroduceerd, die met een kracht van 3,5 ton opspant. Het bijzondere aan het design hiervan is dat de kogelomloopschroef volledig is ingekapseld en spanen en koelsmeeremulsie hier niet bij kunnen komen. De versteleenheid is helemaal ingekapseld, wat reinigingstijd bespaart bij het wisselen van de werkstukken. WNT biedt de centrumspanner in twee uitvoeringen aan, een voor kleinere en een voor grotere producten. Er is een groot aantal bekken beschikbaar. De werkstukken hoeven niet eerst geprägd te worden, dat gebeurt automatisch tijdens het klemmen.

 

Meer informatie
WNT Nederland

Pin It on Pinterest