Additive Industries heeft opnieuw een belangrijke partij aan boord gehaald in de ontwikkeling van een industriële 3D metaalprinter. Als eerste OEM’er is het Eindhovense concern een technologie partnership aangegaan met 3DSIM uit Louisville in de Verenigde Staten. 3DSIM bouwt simulatiesoftware voor 3D metaalprintprocessen.

 

Ontwikkelaar simulatie-algoritme voor 3D metaalprinter betrokken bij Eindhovense metaalprinter

Op basis van jarenlange research heeft 3DSIM het snelste systeem ter wereld ontwikkeld voor het simuleren van 3D metaalprint processen. Meerdere fysische processen worden op verschillende schalen nagebootst. Door deze samenwerking kan Additive Industries de prestaties van de volgende generatie 3D metaalprintsystemen die zij ontwikkelt voor industriële toepassingen verhogen, zowel op het gebied van productiviteit als reproduceerbaarheid.

 

Additive World

Brent Stucker, CEO van 3DSIM spreekt op 4 maart tijdens Additive World in Eindhoven, de conferentie die Additive Industries dan op de hightech campus organiseert. Stucker houdt de keynote lezing. Lees meer over het simulatie-model van 3DSIM en de samenwerking met Additive Industries op de website van 3D print magazine.

 

Pin It on Pinterest