Keyence Agilista

Ook het Japanse Keyence begeeft zich op de 3D-printer markt. Van oorsprong ontwikkelt en bouwt Keyence onder andere meetsystemen en digitale microscopen voor de industrie. In Duitsland is sinds kort de eerste 3D-printer van het merk te koop. Wanneer de rest van Europa volgt, is nog niet bekend.

 

Supportmateriaal in water oplosbaar

Keyence (omzet in 2013 1,87 miljard euro) zet additive manufacturing technologie al langer in de eigen productie in. De Agilista 3000 moet deze technologie nu bereikbaar maken voor de hele maakindustrie. De Japanners hebben gekozen voor het principe van inkjettechnologie, die enigszins vergelijkbaar is met de DLP-technologie. Het verschil is dat niet een volledig bad wordt belicht, maar eerst druppels vloeibaar fotopolymeer op de juiste plek gepositioneerd worden en deze daarna met een UV-lamp worden gelicht voor het uitharden. Deze technologie levert in de Agilista 3000 een resolutie in de Z-richting op van 15 µm. In de standaard modus bedraagt de resolutie (bij een maximale afmeting van een A4) 20 µm. In een van de voorbeeldproducten heeft Keyence wanden van 0,2 mm dik geprint.

Lees meer over deze nieuwe 3D-printer op de website van 3D print magazine

Pin It on Pinterest