Robojob turn assist

Robojob lanceert tijdens het open huis bij Dormac CNC Solutions de nieuwe omkeerunit voor draaidelen. Dit gebeurt met een Turn Assist, gekoppeld aan een Doosan Puma GT2600. Beide zijden van een draaideel kunnen nu volledig onbemand worden afgewerkt.

 

Compleet onbemand draaien met één instelprogramma

Het voordeel van deze nieuwe automatiseringsoplossing is dat de robot zelf het stuk kan draaien. “Zo worden beide zijden van het stuk in één instelopdracht bewerkt”, zegt Helmut De Roovere, mede-oprichter en zaakvoerder van het Belgische Robojob. Hierdoor kan de hele cel nog langer onbemand aan het werk blijven.” Deze wenteleenheid voor de Turn Assist is de allernieuwste toevoeging aan de automatiseringsoplossing van Robojob. Ook deze is, aldus De Roovere, mede ontwikkeld naar aanleiding van vragen van klanten. Deze willen hun spindelrendement nog verder verhogen. Bij draaimachines wordt dat tot nog toe beperkt doordat in een onbemande situatie de delen twee keer op de machine moeten. “Met deze wenteleenheid kan dit alles vlotter en sneller verlopen, omdat de robot nu zélf het stuk kan omdraaien. Het rendement van de machine wordt opnieuw verhoogd.”

 

Turn assist
Robojob zet opnieuw een stap vooruit als het gaat om automatisering.

 

Assen onbemand bewerken
Robojob heeft eind verleden jaar de Turn Assist serie ook al eens uitgebreid. De toevoeging toen was een assenuitbreiding. Hiermee kan de robot as-achtige producten automatisch laden en ontladen, dankzij het configureerbaar opzetrek voor assen. Verder bestaat deze uitbreiding uit een laser voor asrand detectie en een speciale 2-punt grijper die instelbaar en omkeerbaar is.

 

Robojob Turn assist
Vorig jaar lanceerde Robojob al deze uitbreiding voor het automatisch laden van assen op een draaimachine.

 

Open huis bij Dormac
Het open huis bij Dormac vindt plaats op 30 en 31 januari. Dan wordt de uitbreiding van de showroom in De Goorn feestelijk ingewijd. In de afgelopen maanden heeft Dormac deze fors uitgebreid, om nog meer machines te kunnen demonstreren. Volgens Joost Verschure, sales directeur bij Dormac, sluit de filosofie van Robojob naadloos aan op die van Dormac. “Alles wordt in het werk gesteld van de optimalisatie van de middelen van de klant. De automatisatie van Robojob laat namelijk toe om het rendement van de CNC-machines nog verder te verhogen. Dat is ook zo met hun laatste ontwikkeling, de wenteleenheid voor draaistukken.

Robojob demonstreert beide dagen de Turn-Assist met wenteleenheid. De Belgische automatiseerder zal ook de andere systemen demonstreren. In totaliteit worden 16 machines getoond tijdens het open huis.

 

Pin It on Pinterest