Zachte bekken voor het opspannen in CNC-freesmachines 3D-printen: dat is een van de toepassingen van de Mark One 3D-printer. Op maat gemaakte opspanmiddelen zijn veel goedkoper te produceren dan ze bijvoorbeeld uit aluminium te frezen, zegt de uitvinder van de carbon 3D-printer.

 

CEO van Markforged3D ziet carbon 3D-printer naast freesmachine

Greg Mark, ceo van Markforged, was vorige week prominent aanwezig op SolidWorks World 2015 in Phoenix (VS), de jaarlijkse conferentie voor gebruikers van SolidWorks en andere softwaretools van Dassault Systèmes. De 3D-printer van de Amerikaanse start-up print onder andere lange koolstofvezels in combinatie met nylon 12. Sinds kort heeft hij ook Kevlar aan het materialen portfolio toegevoegd. Door aan beide zijden van het werkstuk een dunne laag van een vezelversterkte kunststof te printen, of door in een nylon printdeel carbonvels te printen, worden de producten 20 keer stijver dan ABS en krijgen ze mechanische sterktes vergelijkbaar met aluminium.

 

Mark One
Een ander voorbeeld: een gereedschap voorzien van een Kevlar laag voor extra sterkte.

 

Tooling belangrijke markt
De Amerikaanse entrepreneur, die intensief samenwerkt met het team van Solidworks, denkt dat de technologie een grote vlucht gaat nemen in de productie van tooling. “Want tooling vergt vaak maatwerk. En je hebt nooit grote aantallen nodig. Bovendien kun je eenvoudig je opspanmiddelen continu blijven aanpassen aan de veranderingen van een product.” Greg Mark verwacht dat binnen enkele jaren de 3D-printer naast de CNC-freesmachine een standaard gegeven wordt in een CNC-jobshop.
Lees verder op 3D Printmagazine en bekijk een video van de 3D printer

1 gedachte over “3D printen van opspanbekken met Mark One carbonprinter

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest