3D Systems heeft een interessante overname gedaan. De fabrikant van 3D printers koopt Cimatron, de producent van onder andere GibbsCAM. Hiermee zet 3D Systems opnieuw een stap op weg naar een compleet ecosysteem, van designsoftware tot en met materialen en printers.

Overname van Cimatron (GibbsCAM)

Cimatron Ltd was tot nog toe aan de Nasdaq genoteerd. Het Israëlische softwarebedrijf wordt nu voor ongeveer 97 miljoen dollar eigendom van 3D Systems. Avi Reichental, president en CEO van 3D Systems, zegt dat het bedrijf met deze overname de digitale keten van design tot digitale productie compleet maakt. “Cmatron sluit strategisch perfect aan op onze business, onder andere met de aanvullende technologie.” Cimatron heeft wereldwijd 40.000 licenties systemen geïnstalleerd.

 

3D Systems maakt hiermee de keten van ditigaal design tot en met digitaal produceren compleet.
3D Systems maakt hiermee de keten van ditigaal design tot en met digitaal produceren compleet.

Reactie op de markt?

Cimatron ontwikkelt al 30 jaar software voor de maakindustrie. CimatronE is een geïntegreerde CADCAM-oplossing voor de stempel- en matrijzenmakers en de producenten van discrete producten. GibbsCAM, het andere pakket, is een CAM-systeem voor het programmeren van CNC-machines op basis van een CAD-model. Het interessante aan deze overname is dat 3D Systems hiermee een duidelijk signaal afgeeft dat designsoftware een wezenlijke rol speelt in de doorbraak van additive manufacturing. Niet voor niets is een bedrijf als Autodesk, eveneens producent van designsoftware, bezig met de ontwikkeling van een 3D print platform. 3D Systems reageert hier nu dus op door een overname te doen in de software-industrie, iets dat de andere fabrikanten tot nog toe niet hebben gedaan.

In de tweede editie van het 3D Print magazine, dat begin komende week bij de abonnees op de mat valt, staat een uitgebreid artikel over hoe de grote spelers in deze industrie bezig zijn een ecosysteem uit te bouwen. In de Benelux wordt GibbsCAM geleverd door 4D CAM 

 

1 gedachte over “3D Systems koopt producent CAM-software

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest