Aerialtronics

De Nederlandse dronefabrikant Aerialtronics zet 3D-printen in om het ontwikkeltraject van de onbemande vliegtuigen te verkorten. Daarnaast worden er klantspecifieke add-on’s voor de drone 3D geprint.

 

Aerialtronics 3D print ook functionele delen

Aerialtronics in Den Haag heeft al meer dan 200 van deze onbemande vliegtuigjes bij klanten over de hele wereld in inzet. De grootste uitdaging voor het Nederlandse bedrijf is de drones telkens aan te passen aan de behoeften voor een specifieke toepassing. Daarom gebruikt het bedrijf een platform (Altura Zenith) dat aangepast kan worden aan individuele klantwensen en de toepassing van de drone. De ontwikkeling daarvan wordt dankzij 3D printen enorm versneld, zegt Joost Hezemans, hoofdontwerper bij Aerialtronics in een reportage in de 2e editie van het 3D Print magazine dat vandaag verschenen is.

 

Aerialtronics
Joost Hezemans: halvering ontwikkeltijd dankzij 3D printen.

Eigen Stratasys printer
Samen met Stratasys heeft de Nederlandse drone-fabrikant in huis 3D-print faciliteiten gecreëerd, gebaseerd op een Stratasys uPrint Se Plus 3D-printer. “Sinds we controle hebben over onze eigen 3D-print activiteiten, hebben we de lange doorlooptijd verkort en hebben we de totale ontwikkeltijd gehalveerd”, zegt Joost Hezemans. Het grote voordeel noemt hij dat de designers veel gemakkelijker ideeën voor verbeteringen kunnen testen, omdat ze morgen al het prototype klaar kunnen hebben.

 

Hittebestendig materiaal
Het ABS Plus materiaal van Stratasys dat men gebruikt, beschikt over ongeveer 90 procent van de sterkte van het uiteindelijke materiaal en de gewichtseigenschappen zijn perfect om er vliegende prototypes mee te bouwen. Het heeft bovendien dusdanige temperatuureigenschappen dat er componenten mee kunnen worden geprint die vlakbij de motor worden ingezet.

 

Het volledige artikel staat in 3D Print magazine. Abonnees hebben dat deze week met de post ontvangen. Bezoekers van Rapidpro 2015 krijgen een gratis proefnummer bij het bezoek aan de beurs in Veldhoven.

Pin It on Pinterest