Droop+Rein

Terug van wintersport? Of staan de lange latten nog klaar? Bedenk dan maar eens goed dat zonder verspaning de wintersport er heel anders zou uitzien. Hoe worden bijvoorbeeld de grote aandrijfunits van de liften bewerkt? Doppelmayr Seilbahnen zet hiervoor machines van Droop+Rein in.

 

Marktleider skiliften bewerktt op Droop+Rein tandwielen tot 8 meter doorsnede

Doppelmayr uit Oostenrijk is wereldmarktleider als het om de productie van liften gaat. Elk jaar worden in de fabriek aan de Bodensee zo’n 800 segmenten, waaruit 200 aandrijfcomponenten worden samengesteld, compleet bewerkt. De afzonderlijke onderdelen zijn tot 13 meter lang, maar moeten met een nauwkeurigheid van 20 tot 25 µm bewerkt worden. En dat betekent, draaien, boren en frezen in één opspanning op de machine van de Starrag-dochter.

 

Droop+Rein FOG40
Het draai-, frees- en boorcentrum van Droop+Rein bij de Oostenrijkse bouwen van skiliften van bovenaf gezien.

 

12 meter bereik in X-as
De Oostenrijkse liftenbouwer heeft hiervoor een FOGS D40 laten bouwen door Droop+Rein, onderdeel van de Starrag Group. Ook voor deze machinebouwer, die gewend is aan grote afmetingen, was deze order bijzonder. Doppelmayr wilde namelijk een machine met een dubbel werkbereik: tot in totaal 13 meter in de X-as (of twee afzonderlijke werkstukken van elk 6 meter of 8 en 4 meter), 4 meter in de Y-as en 2 meter in de Z-as. De draaitafel, aangedreven door twee motoren van 60 kW, heeft een doorsnede van 3.000 mm. De machine is ondertussen alweer enkele jaren in gebruik, inclusief de verschillende koppen die voor de bewerking van de onderdelen nodig zijn. De maximale belading van de tafel bedraagt 25 ton. De totale machine heeft een lengte van 20 meter en ene gereedschapmagazijn met plaats voor 120 gereedschappen en 3 freeskoppen.

 

Meer informatie
Droop+Rein 

 

Pin It on Pinterest