BMO Automation heeft de robot met 20 kilo handlinggewicht in de robotcellen vervangen door een versie die 24 kilo kan tillen. En bij de Titaniumcel staat er zelfs een exemplaar tot 180 kilo klaar, die ook nog eens smaller is.

 

De combinatie van pallet- en producthandling die BMO Automation aanbiedt, is een gouden combinatie, aldus Frank Biemans van de Limburgse system integrator. Veel klanten kiezen voor deze combinatie, omdat ze daarmee hun flexibiliteit verder vergroten. De robot kan immers een pallet met een ander opspanbekken plaatsen, zodat je een totaal ander product kunt gaan bewerken. “We verkopen veel cellen voor het automatiseren van hele kleine series. Dan is de combinatie van product- en pallethandling ideaal, zeker in combinatie met de automatisch verstelbare grijper.” Dankzij de sterkere robot kunnen nu 4 kilo zwaardere pallets met opspanmiddelen worden gewisseld. Ook het kabelpakket is nu geïntegreerd in de robotarm. Bij de grootste cel, de Titaniumcel, loopt het handling gewicht nu tot 180 kilogram. De smallere robotarm maakt het makkelijker om via de zijkant van de machine te beladen.

 

Twee machines, één robot

Alle robots zijn overigens voorbereid om twee machines te beladen. Dat biedt met name naar de toekomst extra flexibiliteit. Sommige klanten van BMO Automation hebben al twee machines aan één robot gekoppeld.

Meer informatie: BMO Automation 

 

Pin It on Pinterest