Made-in-Europe wordt partner van Teqnow, het nieuwe initiatief van Koninklijke Metaalunie dat het MKB-metaal informeert over toptechnologie en stimuleert deze toe te passen. Het partnerschap houdt in dat Made-in-Europe content gaat leveren voor de website en actief meedenkt over technologie-evenementen. Verspanen 2020 op 21 mei is hier een eerste voorbeeld van.

 

Platform informeert over toptechnologie voor industrieel MKB

Teqnow is het platform dat de aandacht voor en toepassing van toptechnologie in het industriële midden- en kleinbedrijf vergroot en stimuleert. “Veel innovaties zijn best interessant, maar iedere MKB-ondernemer worstelt met de vraag welke ontwikkeling is relevant voor mij? Wat doet er nu echt toe?”, zegt André van der Leest, projectleider Teqnow. Op dat soort vragen gaat Teqnow antwoord geven. Teqnow.nl maakt onderscheid tussen interessant en relevant, legt uit en inspireert en scheidt het kaf van het koren. Het helpt het MKB-metaal keuzes te maken die passen bij de ambities van het individuele bedrijf.

 

On- en offline
Dat doet Teqnow op verschillende manieren, met verschillende middelen, online en offline. Het doel is kennis delen, kennis naar bedrijven te brengen en bedrijven te koppelen aan kennisdragers (TU’s, kennisinstituten, hogescholen etc.) en elkaar. Op de nu gelanceerde website zijn de voor het MKB-metaal de meest relevante technologieën overzichtelijk gerangschikt. De ondernemer die zich al aan het oriënteren is, kan ook de noodzakelijke verdiepingsslag maken op onderliggende pagina’s. Op deze pagina worden de thema’s dieper uitgewerkt. Made in Europe gaat zowel vanuit het 3D Print Magazine als het Jaarboek Verspanen maandelijks relevante artikelen via dit platform beschikbaar stellen.

 

Teqnow

 

Verspanen 2020
Leden van Teqnow krijgen bovendien toegang tot het uitgebreide netwerk van kennispartners. André van der Leest: “Dat kunnen faculteiten zijn, maar ook andere bedrijven die hun kennis en ervaringen willen delen.” Teqnow gaat verder seminars, workshops en andere evenementen organiseren waar ondernemers hun kennis omtrent nieuwe technologie kunnen verdiepen. Dat zal dikwijls in samenwerking met andere partijen gebeuren. Een voorbeeld is Verspanen 2020 op 21 mei. Hieraan werken mee het Mikrocentrum, Teqnow en Made in Europe. Verspanen 2020 is bedoeld voor zowel de vakman uit de verspaning, werkvoorbereiders als ook het management. Centraal thema in de verschillende presentaties en workshops is de technologie waarmee verspanende bedrijven in 2020 concurrerend kunnen zijn.

 

Pin It on Pinterest