Made-in-Europe.nu
FFG Europe

Fair Friend Group neemt MAG over

De MAG Groep, inclusief MAG IAS, komt in handen van het Taiwanese Fair Friend Group. Daarmee wordt de Taiwanese machinebouwgroep een van de grootste spelers wereldwijd in de gereedschapmachine-industrie. Tot de merken van de MAG Groep behoren namen als Boehringer, Cross Hüller, Ex-Cell-O en Lamb. Twee jaar geleden kocht de Fair Friend Group al een aantal andere fabrikanten van MAG.

 

Groep presenteert zich als één concern op EMO Milaan

De transactie moet komend najaar zijn beslag krijgen, maar de twee concerns hebben onlangs een en ander vastgelegd in een memorandum of understanding. Daarin is afgesproken dat het Taiwanese concern de volledige groep overneemt, inclusief alle aandelen van MAG-IAS. Op de EMO in 2015 presenteren FFG en MAG zich al gezamenlijk naar de buitenwacht toe.

 

Tien jaar lang overnames en reorganisaties

Met deze overeenkomst komt er een einde aan het zelfstandige bestaan van MAG. Sinds de afsplitsing van ThyssenKrupp in 2005 is het bedrijf voortdurend onderhevig geweest aan overnames, concentraties van productievestigingen en reorganisaties. In 2013 kocht het Franse Fives de Amerikaanse activiteiten, vooral gericht op de aerospace industrie. De MAG Groep en MAG IAS, het grootste onderdeel en met name actief in de automobielbouw, bleef in handen van eigenaar , de AmerikaanMo Meidar. Vorig jaar behaalde de groep een omzet van 474 miljoen euro. De machinebouwer is net name actief in de automobielindustrie.

 

Strategische koop

Nu gaat Mo Meidar de hele groep verkopen aan de Taiwanese ondernemer Jimmy Chu. MAG sluit volgens hem naadloos aan op FFG. “Beide bedrijven zullen profiteren van een grotere geografische spreiding, een breder aanbod en gemeenschappelijk know how. Met deze strategische koop wordt FFG een van de grootste machinebouwers ter wereld”, zegt de Taiwanees over de deal. Hij denkt vooral dat MAG nu versneld in Azië kan groeien. De focus blijft gericht op de auto-industrie. De groep omvat straks 28 merken, beschikt over 44 productielocaties en opereert in Europa met de FFG Europe. Daartoe behoren machinemerken zoals Rambaudi, Sachman, Hüller Hille en nog een aantal andere namen. Jimmy Chu heeft de Fair Friend Group in 1979 opgericht en is met de merken Feeler en Leadwell daarna in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste Taiwanese machinebouwers.

 

2 comments

Pin It on Pinterest