Made-in-Europe.nu
Xilloc

Xilloc start industriële divisie en koopt vier EOS 3D printers

3D printen wordt als disruptieve technologie beschouwd. Het disruptieve karakter zit onder andere in het feit dat nieuwe spelers toetreden tot de maakindustrie. Het Limburgse Xilloc is daar een goed voorbeeld van. Het bedrijf, tot nog toe actief met de productie van medische implantaten, lanceert op EuroMold een industriële tak en investeert in één keer miljoenen euro’s in 4 EOS 3D printers.

 

3D printcentrum voor de Euregio

Xilloc heeft vier 3D printers van EOS gekocht, twee kunststof- en twee metaalprinters waaronder één van de grootste op de markt, de EOS M 400. Met één investering van miljoenen euro’s geeft het 4 jaar jonge bedrijf Xilloc menig ander bedrijf in de maakindustrie het nakijken. Deze investering is het startpunt voor een veel omvangrijker investeringsplan dat Xilloc-oprichter en CEO Maikel Beerens wil verwezenlijken.

 

Xilloc helpt maakindustrie aansluiting te vinden

Met steun van onder andere Brightlands Chemelot Campus en de provincie Limburg gaat het Xilloc team in Zuid-Limburg een 3D printcentrum voor de maakindustrie in de hele Euregio uit de grond stampen. “We missen hier anders de boot van de 4e industriële revolutie”, zegt Maikel Beerens, die enkele jaren geleden opzien baarde door ’s werelds eerste titanium schedelimplantaat te ontwerpen en te 3D printen en naderhand een complete titanium onderkaak. Beide zijn destijds succesvol operatief geplaatst bij patiënten. Momenteel ontwerpt en 3D print het bedrijf voor ziekenhuizen in heel Europa patiënt specifieke implantaten.

 

Industriële divisie

De medische activiteit wordt verder uitgebouwd. De plannen van Beerens reiken echter nog verder. Daarom start Xilloc tevens een industriële divisie. Lees op de website van 3D Print magazine wat de plannen daarmee zijn.

FOTO: Het managementteam van Xilloc bij de – nog niet uitgepakte – 3D printers van EOS. Van links naar rechts Erik Boelen (COO), Carsten Engel (CTO) en Maikel Beerens (CEO).

 

2 comments

Pin It on Pinterest