Made-in-Europe.nu
Sisma

Nederlandse première Sisma 3D metaalprinter bij Promas

Promas gaat de Italiaanse 3D metaalprinters van Sisma verkopen. Tijdens het open huis deze week is een van de salesmedewerkers van Sisma aanwezig. De echte lancering gaat tijdens de Technishow plaatsvinden.

 

Richard Hermans: “Nu is het moment om in 3D printen te stappen”

“Ik denk dat het nu tijd is om in te stappen”, zegt Richard Hermans, directeur van Promas CNC over zijn stap om het dealerschap van de Italiaanse machinebouwer binnen te halen. Deze zaak is afgelopen zomer beklonken. Sisma is de partner van Trumpf. Gezamenlijk doen ze aan technologie-ontwikkeling als het om poederbedprinters gaat. Sisma toont volgende week op Formnext voor het eerste de grotere metaalprinter, die vooral voor industriële markten bedoeld is.

 

Technische ondersteuning

Richard Hermans volgt de ontwikkelingen op het gebied van 3D metaalprinten al langere tijd. Hij vindt dat je deze technologie serieus moet nemen. De markt is nu uit de startblokken gekomen. Tijd dus om deze technologie toe te voegen aan het brede assortiment van Promas. Richard Hermans vindt additive manufacturing passen in hetgeen dat Promas de markt aanbiedt. “Het printproces is weliswaar heel anders. Er komt meer bij kijken dan de machine. Je hebt met software te maken, met poeders. Toch denk ik dat onze mensen de technologie best kunnen presenteren aan de klanten.” Net zoals bij andere niche producten gebeurt, wordt gezamenlijk opgetrokken met de productmanager van Sisma als het om specifieke details gaat. Promas wil echter de service en ondersteuning voor de Sisma machines zelf gaan doen. “De match is er zeker.”

 

Sisma
Sisma toont de mogelijkheden van de 3D metaalprinter bij Promas.

 

Sisma is partner van Trumpf

Sisma is een Italiaanse fabrikant van laserbewerkingsmachines, die enkele jaren geleden een eigen 3D metaalprinter heeft ontwikkeld op basis van poederbedtechnologie. Verleden jaar heeft het bedrijf een partnerschap gesloten met Trumpf, dat een belang in het bedrijf heeft. “Sisma is een partij met potentie”, zegt Richard Hermans. Dat onderkent ook Trumpf, dat op Formnext twee verschillende type 3D metaalprinters lanceert. De poederbedmachine is het resultaat van de gezamenlijke ontwikkeling met Sisma. De Italianen bouwen deze machine ook. “Alleen het design verschilt en Sisma gebruikt eigen software”, zegt Richard Hermans over het verschil. Na de presentatie op de huisshow op 11 en 12 november, gaat Promas de techniek presenteren tijdens de Technishow in maart komend jaar.

 

Primeurs CNC-technologie

Sisma is niet de enige primeur op de huisshow van Promas. Nieuw is ook de eerste high speed freesmachine OPS Intersoll V5, het horizontale bewerkingscentrum van Akira Seiki, de Hedelius T6 zwenkkopmachine en nog een aantal andere machines. In totaal toont Promas 22 machines. Andere bedrijven die meedoen zijn Robojob, OneCNC, Hoffmann Group, Heidenhain, BIS, Breuning en Halter. Ook het Verspanersforum is tijdens de huisshow van Promas aanwezig.

 

 

2 comments

Pin It on Pinterest