Made-in-Europe.nu
autodesk forge

Autodesk Forge ondersteunt het nieuwe product ontwikkelen

Autodesk wil met het Autodesk Forge initiatief de nieuwe manier van productontwikkeling, het maken en gebruiken ervan, ondersteunen. Onderdelen zijn een nieuw betaalmodel (platform as a service), een ontwikkelprogramma en een investeringsfonds van 100 miljoen dollar. Het doel is een ecosysteem voor productontwikkeling op te bouwen.

 

Ondersteuning voor innovatieve initiatieven voor future of making things

“De manier waarop we producten ontwerpen, maken en gebruiken verandert snel. Nieuwe technologieën beïnvloeden alle aspecten van de levenscyclus van een product”, zegt Amar Hanspal, senior vice president Products bij Autodesk. Met het Forge initiatief ondersteunt Autodesk ontwerpers en makers die voorop willen lopen. Via het cloudplatform krijgen ze diensten aangeboden die losstaande technologieën verbinden tot een samenhangend geheel. De ‘future of making things’ vergt namelijk samenwerken door innovators en ontwikkelaars.

 

Investeringsfond van 100 miljoen dollar

Forge bestaat uit drie onderdelen. Platform as a service (PaaS) is een nieuw betaalmodel voor het gebruik van verschillende Autodesk tools. Gebruikers krijgen toegang tot een cloud-gebaseerde set diensten gericht op de eerste fase van design, engineering, visualisatie, samenwerking, productie en uitvoerende werkzaamheden. Open application interfaces (API’s) en software development kits (SDK’s) maken het voor kleine en grote software-ontwikkelaars mogelijk om in de cloud gebaseerde apps, diensten en ervaringen te bouwen. Via het ontwikkelprogramma brengt Forge de cloud-ontwikkelaars samen en biedt training, ondersteuning en hulpmiddelen aan. In juni 2016 vindt de eerste Forge Developer Conference plaats. Het derde onderdeel van het initiatief is een investeringsfonds dat gevuld wordt met 100 miljoen dollar. Dit geld wordt geïnvesteerd in opkomende bedrijven die innovatieve oplossingen en diensten aanbieden. Autodesk zal ook ondersteuning bieden aan startups die van toegevoegde waarde zijn voor de toekomst van produceren van dingen.

Naast Autodesk nemen nog enkele partners deel aan het initiatief. De zes huidige partners zijn BriteHub, Proto Labs, FATHOM, 100kGarages, MakeTime en HWTrek. Meer informatie is te vinden op Forge.

 

Pin It on Pinterest