Made-in-Europe.nu
slm solutions

SLM Solutions en CADS: intuïtief construeren voor 3D printen

SLM Solutions start een joint venture met de Oostenrijkse CAD-ontwikkelaar CADS. Gezamenlijk willen de bedrijven software ontwikkelen die het construeren van AM-delen gemakkelijker maakt. Het nieuwe CAD-pakket wordt specifiek voor 3D metaalprinten ontwikkeld.

 

Machinebouwer kondigt opnieuw joint venture aan

Een van de doelen die men zich stelt, is de CAD-software zo intuïtief te maken, dat je geen speciale kennis nodig hebt om tot een goed design voor het AM-deel te komen. SLM Solutions geeft als voorbeeld chirurgen, die geen CAD-ervaring hebben maar met de nieuw te ontwikkelen software wel implantaten voor hun eigen patiënten moeten kunnen ontwerpen. De systemen van CADS bieden die mogelijkheid nu al. Hetzelfde concept moet nu ook buiten de medische industrie vorm gaan krijgen. Markus Rechlin, bestuursvoorzitter van SLM Solutions: “We willen met CADS een constructietool ontwikkelen die het optimaliseren van het ontwerp vereenvoudigt.

Lees verder over deze joint venture en die met een poederfabrikant op 3D Print magazine 

 

Pin It on Pinterest