Made-in-Europe.nu
Delcam am

Delcam researchmanager: toekomst is aan hybride maakdelen

3D metaalprinten is geen kwestie van de startknop indrukken. Net als elke andere technologie heeft additive manufacturing pro’s en contra’s. De truc is de voordelen te kennen, te begrijpen en te waarderen en oplossingen te vinden zodat je de voordelen maximaal kunt benutten. Dat zegt Jan Willem Gunnink van Delcam, een van de sprekers op de 4e editie van Additive World Conference in Eindhoven.

Presentatie hoe je additief en verspanend combineert op Additive World Conference

 

Jan Willem Gunnink werkt tegenwoordig bij Delcam (vandaag de dag onderdeel van Autodesk) waar hij zich bezighoudt met researchprojecten met externe partners. Hij is een van de vele sprekers tijdens de additive manufacturing conferentie van Additive Industries, op 22 en 23 maart in Eindhoven. Zoals ook in de vorige edities, ligt de focus op 3D metaalprinten.

 

Jan Willem Gunnink (Delcam) betoogt dat je de voordelen van AM moet combineren met de mogelijkheden van verspanende technieken.
Jan Willem Gunnink (Delcam) betoogt dat je de voordelen van AM moet combineren met de mogelijkheden van verspanende technieken.

Hybride maakdelen

Additief en subtractief hebben samen absoluut een toekomst, daar is Jan Willem van overtuigd. Hij gelooft in de toekomst van hybride onderdelen, deels geprint, deels verspaand. Maar zoals ongekende mogelijkheden ontstaan door additive manufacturing, zo loop je ook tegen onbekende problemen aan. “Je moet daarom een duidelijk procesplan hebben waarin je alle stappen benoemt en hun invloed op het ontwerp. En of je nu alle technieken zelf in huis hebt of bewerkingen uitbesteedt, communicatie is belangrijk.” En dan nog moet je er rekening mee houden dat de nieuwe technologie voor verrassingen kan zorgen. Additive manufacturing heeft nog z’n geheimen. Die gaat hij onthullen op de 23e maart in Eindhoven.

 

Conferentie in Eindhoven

Additive World Conference, met als ondertitel dit keer Industrial 3D printing, staat op 22 maart in het teken van Science & Education en 23 maart komen de technologie en toepassingen aan bod (Technology & Applications). Tijdens het Additive World Awards Dinner op de 23e worden de winnaars bekend gemaakt van de twee wedstrijden die gekoppeld zijn aan de conferentie. Zowel professionals als studenten kunnen de award winnen in de Design for Additive Manufacturing Challenge. Daarnaast worden de Industrial Achievement and Pioneer Award uitgereikt aan high tech bedrijven die een bijdrage aan industrieel 3D printen hebben geleverd.

Lees hier op 3D Print magazine een uitgebreid artikel over de conferentie
En aanmelden kan hier.

Pin It on Pinterest