De nieuwe software voor de renishaw

Voor het eerst toont Renishaw op een beurs de nieuwe Renishaw Intuo software, die in combinatie met de schakelende meettaster de instapdrempel voor het vergelijkend meten met de Equator fors verlaagt. Een echte primeur dus voor de TechniShow.

 

Enkele jaren geleden sleepte Renishaw op de TechniShow de innovatie award in de wacht met de Equator, een systeem om in de werkplaats werkstukken te meten. Dit jaar zet het Britse concern een nieuwe stap met de introductie van de Intuo software voor de Equator. “Deze Intuo software is veel gemakkelijker te bedienen, terwijl je net zo goed de vormnauwkeurigheid van een werkstuk kunt meten in de werkplaats”, aldus Philippe Reinders Folmer van Renishaw Benelux. Ook andere features, zoals het vastleggen van een trend in de gemeten nauwkeurigheid, zijn in de Intuo software beschikbaar. De software heeft zelfs een mogelijkheid om automatisch een waarschuwingssignaal te krijgen als de temperatuur in de werkplaats een vooraf ingestelde grens overstijgt. De operator wordt dan gewaarschuwd dat hij een zogenaamde remastering moet doen, het masterwerkstuk opnieuw meten. Renishaw verwacht dat de Equator met deze nieuwe software en de schakelende meettaster sterker zal doorbreken in de verspanende productie, ook omdat de investeringskosten lager uitvallen.

Pin It on Pinterest