Made-in-Europe.nu
rconnect

GF Machining Solutions ontwikkelt met CIMFORCE Industrie 4.0 backbone

GF Machining Solutions stapt samen met CIMFORCE in een joint venture om gezamenlijk Industrie 4.0 oplossingen voor de CNC-machines te ontwikkelen. Een van de stappen is het bestaande rConnect door te ontwikkelen tot een systeem dat aankomend onderhoud kan voorspellen. Het ultieme doel is een cyber-fysisch systeem te ontwikkelen dat op alle niveaus van de onderneming de organisatie optimaliseert.

 

Systeem laat alle afdelingen en machines met elkaar communiceren

GF Machining Solutions wil uiteindelijk een oplossing bieden om alle afdelingen en machines in een onderneming aan elkaar te koppelen en met elkaar te laten communiceren. In theorie zijn er weliswaar al cyber-fische systemen, in de praktijk verloopt de communicatie lang niet altijd zo vlekkeloos zoals je wilt. Om dat probleem te verhelpen start de joint venture met CIMFORCE met het ontwikkelen van een backbone systeem. CIMFORCE ontwikkelt interfaces voor gevanceerde softwaresystemen voor de belangrijkste industriesegmenten waarin de machinebouwer zich beweegt. “Dankzij de samenwerking ontwikkelen we cyber-fysische systemen die de essentiële stappen naar continue procesverbetering mogelijk maken. En dat integraal op verschillende niveaus in de ondernening: van de productieafdeling tot en met logistiek en HR-afdelingen”, zegt Roberto Perez, hoofd Industrie 4.0 bij GF Machining Solutions.

 

Hogere beschikbaarheid machines

Hiermee wordt het mogelijk het proces realtime te optimaliseren, terwijl de service-afdeling van de machinebouwer op afstand voortdurend de conditie van de machines bewaakt en vooruit kan voorspellen wanneer service nodig is. De bestaande rConnect module van GF Machining Solutions is een eerste stap, die al aantoont hoe je de beschikbaarheid van machines kunt verbeteren met dit soort remote services. rConnect zal worden doorontwikkeld tot een systeem voor voorspellend onderhoud, zodat de beschikbaarheid van machines verbetert.

In het volgend digimagazine staat een uitgebreider artikel over hoe GF Machining Solutions de Factory of the Future denkt vorm te geven.

 

1 comment

Pin It on Pinterest