3d systems metal

3D Systems is vooral sterk in de markt voor 3D printen van kunststoffen. Het Amerikaanse bedrijf wil nu ook een grotere positie gaan opbouwen in 3D metaalprinten. De nieuwe software suite 3D Expert gaat daarbij een grote rol spelen. De nieuwe software moet metaalprinten gemakkelijker maken. In je CAD-model kun je definiëren hoe je gaat printen.

3D Systems wil groter marktaandeel in metaalprinten

Tijdens de presentatie door de nieuwe ceo van 3D Systems, VJ, viel herhaaldelijk de naam van 3D Systems in Leuven. Het vroegere Layerwise speelt een belangrijke rol in de stappen die de Amerikanen op de metaalprintmarkt willen gaan zetten. De kennis en de eigen technologie die in Leuven in de loop der jaren is opgebouwd, is duidelijk terug te zien in de nieuwe generatie metaalprinters van het Amerikaanse bedrijf.

Een concrete toepassing van 3D metaalprinten is deze brander voor een gasproductielijn. Dankzij het aangepast ontwerp, is de standtijd aanzienlijk langer.
Een concrete toepassing van 3D metaalprinten is deze brander voor een gasproductielijn. Dankzij het aangepast ontwerp, is de standtijd aanzienlijk langer.

 

3D Expert werkt op CAD kernel

Hardware alleen volstaat echter niet. VJ ziet het als een onvermijdelijke stap in de transformatie die 3D printen zal ondergaan, het vereenvoudigen en verkorten van de digitale workflow. Die workflow moet vereenvoudigd worden. Een van de nieuwe producten die op stapel staat, is 3D Expert. Dit is een speciale software oplossing voor de 3D metaalprinters van het concern. Roy Sterenthal, als vice president verantwoordelijk hiervoor, wil af van het telkens vanuit de mesh omgeving terug moeten keren naar de CAD-omgeving als je iets wilt veranderen. Als je nu bij het slicen tegen een probleem aanloopt, moet je terug naar de CAD software en ben je een deel van je informatie kwijt. “3D Expert werkt op de CAD kernel. We kunnen dus ook oppervlakken bewerken. Je kunt bepaalde zones in het werkstuk andere eigenschappen geven. Je kunt bijvoorbeeld het een deel met een resolutie van 90 micron printen en het andere met 30.” 3D Expert krijgt nog meer features. Bijvoorbeeld het optimaliseren van het scanpad per segment van het werkstuk. Automatisch support optimaliseren en vanuit één omgeving alle stappen zetten om het onderdeel te printen. “3D Expert is bedoeld om de grenzen van de technologie te verleggen.”

 

VJ 3D Systems
3D Systems wil sneller groeien in de markt voor 3D metaalprinten, aldus de nieuwe CEO van het bedrijf.

 

Leidende positie opbouwen

3D Systems wil een groter marktaandeel in het metaal printen. CEO VJ: “We zijn laat ingestapt, maar beschikken wel over unieke eigenschappen in onze machines, zoals laagcontrole en procescontrole. We willen een leidende positie in advanced additive manufacturing.” De concurrentie in die markt is echter groot, ook al heeft GE recent twee spelers overgenomen. De aanbieders van 3D metaalprinten groeien echter met de dag; net als het aantal technieken.
3D Systems neemt in november deel aan Formnext

 

2 gedachten over “3D Expert moet 3D metaalprinten vereenvoudigen

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest