Made-in-Europe.nu
EZset voorinstellen

Nieuwe generatie voorinstelapparaten EZset

Limas presenteert de nieuwe generatie voorinstelapparaten EZset. Onder andere het optiek is vernieuwd en de onderstelmogelijkheden zijn vergroot. Daarnaast vergemakkelijkt de nieuwe softwarefunctie EZstart het voorinstellen aanzienlijk.

 

Het meten en instellen van gereedschappen op de CNC machine betekent dat de spindel stil staat. Productieverlies dus. Volgens Hans Blomen van Limas CNC Machinery is dit alleen al een reden om met de voorinstelapparatuur te gaan werken. “De machine staat nooit stil gedurende het gereedschap instellen.” Daarnaast zorgen vooringestelde gereedschappen voor een geoptimaliseerde looptijd en langere standtijd van de gereedschappen. De investering verdient zich dus altijd terug.

 

Met de nieuwe softwarefunctie wordt het voorinstellen gemakkelijker gemaakt.

Meer functies, nieuwe optiek

De nieuwe serie EZset voorinstelapparaten hebben een modernere optiek en bevatten bovendien meer mogelijkheden. Zo zijn er meer onderstelvarianten mogelijk dan voorheen, waaronder een tafelvariant. De nieuwe softwarefunctie ‘EZstart’ maakt het meten van de waarden Z, X, radius, hoek 1 en hoek 2 eenvoudig. Simpelweg door één van de 15 voorgeselecteerde gereedschapstypen in het menu te selecteren en vervolgens de vastgelegde meetcyclus te volgen. Deze cyclus wordt uitgevoerd, de meetgegevens worden bepaald en een etiket geprint. EZstart wordt vanaf het EZset model met ImageController1 standaard meegeleverd. ImageController1 maakt een eenvoudige bediening via de EZpush-13,3“ touchscreen monitor mogelijk.

 

 

Pin It on Pinterest