Made-in-Europe.nu
Traub TNL20

Traub TNL20 met verplaatsbare robotcel

Traub heeft een nieuwe lang-kortdraaiautomaat ontwikkeld met een bijzondere robotcel, de Xcell plus. De robotlader zelf is niet bijzonder, wel de constructie. De robotlader is met twee rails aan de machine gekoppeld en kan eenvoudig aan de kant worden geschoven. Hierdoor blijft de Traub TNL20 goed toegankelijk, bijvoorbeeld voor het wisselen van de gereedschappen.

 

Robotunit geïntegreerd in lang-kortdraaiautomaat

Index Traub heeft een succesvol open huis achter de rug. In de fabriek in Reichenbach werd onder andere de nieuwe Traub TNL20 draaiautomaat voor het eerst getoond. De internationale première zal later dit jaar op de EMO Hannover plaatsvinden. De TNL20 is de opvolger van de TNL18, die voorlopig leverbaar blijft. Het is opnieuw een machine die eenvoudig van lang- naar kortdraaiautomaat kan worden omgebouwd. Alle hydrauliek is uit de machine verdwenen. De draaimachine komt in twee uitvoeringen. De 9-assige uitvoering beschikt over de mogelijkheid om 3 gereedschappen gelijktijdig in te zetten. In de 11-assige uitvoering beschikt de machine over een extra frontapparaat op een autonoom werkende X/Z-slede. In deze uitvoering kan er met 4 gereedschappen simultaan worden bewerkt. Het frontapparaat beschikt nu eveneens over aangedreven gereedschappen.

 

Geïntegreerde verplaatsbare robotcel

Qua automatisering slaat Traub een nieuwe weg in. De machine kan af fabriek worden geleverd met een geïntegreerde robotcel, Xcell plus. Deze hele unit is op twee rails op de machine geplaatst en is dus aan de onderkant volledig vrij. Deze constructie heeft als voordeel dat de complete unit met een kraan in één keer verplaatst kan worden. Men hoeft na het verplaatsen de robot niet opnieuw te kalibreren. De wezenlijke innovatie zit in het feit dat de cel eenvoudig opzij geschoven kan worden. Op dat moment is de machine van de voorkant net zo toegankelijk als een TNL20 zonder automatisering. In de cel is plaats voor meerdere palletlades, geschikt voor uiteenlopende productafmetingen. Per pallet kunnen tot 28 producten worden opgeslagen.

 

Equator in de robotcel

Daarnaast heeft Traub in de cel ruimte gehouden voor bijvoorbeeld een reinigingssysteem of een meetsysteem. Tijdens het open huis demonstreerde men de Renishaw Equator, die in de cel de producten vergelijkend meet, terwijl de machine al het volgend product bewerkt. De robotcel kan in combinatie met een stangenlader gebeuren. In die toepassing wordt de robotcel gebruikt om de producten die klaar zijn te meten en in de pallet klaar te leggen. Het ruwe materiaal wordt dan via de stangenlader aangevoerd. De MBL stafaanvoer is vernieuwd.

Index Traub wordt in Nederland vertegenwoordigd door Laagland

 

1 comment

Pin It on Pinterest