Made-in-Europe.nu
AgieCharmilles Cut P

AgieCharmilles Cut P verzet de bakens in draadvonken

Met het nieuwe platform voor de Cut P draadvonkmachines zet GF Machining Solutions een belangrijke stap. De draad- én zinkvonkmachines van AgieCharmilles draaien nu op hetzelfde platform. Dat betekent nieuwe features voor de draadvonkers. Standaardisatie levert echter nog meer voordelen op.

 

De nieuwe generator, het hart van de AgieCharmilles Cut P machines, weerspiegelt de ontwikkeling in de chipindustrie. De rekencapaciteit is verder toegenomen, de afmetingen kleiner geworden. Dankzij de compacte afmetingen kan de generator veel dichter bij de tafel worden geplaatst. Dit heeft als voordeel dat de bekabeling korter is dan in de vorige serie. Hierdoor neemt de nauwkeurigheid toe. De grotere rekenkracht doet daar nog een flinke schep bovenop. Mike Onida: “De pulstijd en de vorm van de vonk zijn nog beter controleerbaar. We beheersen het proces thans zo goed dat er geen sprake meer is van een warmte beïnvloede zone, de HAZ.” Dit geldt voor de nieuwe draadvonkmachines, maar net zo zeer voor de zinkvonkmachines die immers dezelfde generator gebruiken. De HAZ is nu nog amper 0,1 µm diep, vergelijkbaar met het effect van slijpen. Niet alleen voor de luchtvaartindustrie is dit een belangrijke ontwikkeling, ook voor medische toepassingen.

Lees het hele artikel in het digimagazine

Ook interessant

Veel gelezen

Pin It on Pinterest