Mazak i-400 AM

Bij Esprit verwacht men de komende jaren een behoorlijke groei van het aantal hybride CNC machines. Deze worden de nieuwe 5-asser.  Binnen 10 jaar is 10% van de CNC machines een hybride machine, geschikt voor 3D metaalprinten.

 

Esprit Additive Suite: geïntegreerd softwarepakket voor poederbed en hybride 3D printen

 

Esprit presenteert op de EMO in Hannover Esprit Additive Suite. Met deze software kunnen zowel 3D printjobs voor poederbedmachines én hybride machines (met Direct Metal Deposition techniek) worden voorbereid. Programmeren, optimaliseren en simuleren van het totale proces gebeurt vanuit één softwareomgeving. Bij hybridemachines wordt ook post processing mee geprogrammeerd. “Het afgelopen decennium werd gekenmerkt door de brede verspreiding van 5-assige bewerkingscentra. 5-assig bewerken is een breed toegepaste bewerking geworden. Nu gaan we het decennium van additive in”, zegt Chuck Mathews, chief technology officer en executive vice president bij DP Technology. “Wij rekenen erop dat binnen 10 jaar 10 procent van de machines additieve capaciteiten zal hebben.” En dat vergt nieuwe programmeersoftware die op de EMO gepresenteerd wordt.

 

Hybride en poederbed machines

De Esprit Additive Suite bestaat uit meerdere delen. Afhankelijk of je met een poederbed metaalprinter werkt of een Direct Metal Deposition systeem (of hybridemachine), is er een specifieke app beschikbaar. Beide apps lezen direct native 3D CAD files in. Voor de hybride DMD systemen (zoals die van Mazak) biedt de nieuwe software een geïntegreerde oplossing voor zowel het programmeren van de freesbewerking op deze multitaskingmachines als ook het 3D metaalprinten. Esprit biedt in de app verschillende speciale strategieën voor de additieve bewerking aan. Zowel het additieve als subtractieve proces kunnen volledig worden gesimuleerd.

Lees meer op 3D Print magazine

 

Pin It on Pinterest