Made-in-Europe.nu

Renishaw en Infosys: samenwerking op AM vlak

Infosys en Renishaw gaan samenwerken op het gebied van 3D metaalprinten. De twee bedrijven bundelen hun expertise. Daarmee helpen ze gezamenlijk klanten om de inzet van additive manufacturing te versnellen. Renishaw levert deze ondersteuning vauit de Additive Manufacturing Slutions Centres, waar klanten toegang hebben tot de allerlaatste technologie.

 

Maakbedrijven kunnen compleet AM productiesysteem in AM Solutions Centre gebruiken

 

“Additieve productie stelt ons in staat innovatieve producten te ontwerpen en te maken met een spectaculaire prestatie- en efficiëntieverbetering”, aldus Sudip Singh, Global Head, Engineering Service bij Infosys Ltd. Infosys en Renishaw zien 3D metaalprinten komende jaren dan ook toegepast gaan worden bij de serieproductie van hoogwaardige onderdelen voor lucht- en ruimtevaart, medische producten, auto’ s, olie & gas, matrijzen en consumentenproducten.

 

Laagdrempelige toegang tot volledig AM productieproces

Om bedrijven te helpen deze transformatie naar AM te versnellen, gaan de twee bedrijven strategisch samenwerken. Op het moment dat maakbedrijven de mogelijkheden voor metaalprinten willen verkennen, vergt dat vaak behoorlijke investeringen in in tijd, middelen en machines en gereedschappen. Dat is voor sommige bedrijven een te hoge drempel. Om deze drempel te verlagen, slaan Infosys en Renishaw de handen ineen.Renishaw’s netwerk van AM Solutions Centres in Europa, Noord-Amerika en Azië verlaagt deze toetredingsdrempel. Bedrijven krijgen in deze centra, zonder dat ze direct zelf veel moeten investeren, toegang tot de machines, faciliteiten en AM-expertise. Elk Solutions Centre beschikt behalve over de 3D metaalprinter ook over alle machines en apparatuur die nodig is voor de juiste printjob voorbereiding én nabewerking. “Want terwijl je met 3D metaalprinten complexe geometrieën kan creëren in één processtap, is een zekere mate van afwerking over het algemeen vereist om functionele producten te produceren,” zegt Marc Saunders, directeur Global Solutions Centres bij Renishaw.

Meer over de samenwerking tussen Infosys en Renishaw lees je op 3D Print magazine

Renishaw presenteert de 3D metaalprinttechnologie op de EMO 2017. Gratis toegangskaarten voor de beurs (18-24 september Hannover) vind je hier.

 

Pin It on Pinterest