Gefertec

Siemens heeft een 3D metaalprinter van de Duitse start-up Gefertec in gebruik genomen. Dat gebeurde uitgerekend in de elektromotorenfabriek in Neustadt an der Saale. En hier worden vooral elektromotoren voor CNC machines geproduceerd. Wat gaat Siemens met de machine doen?

 

Gefertec AM machine in de verspaningsafdeling

De verspaningsafdeling van Siemens in Bad Neustadt and der Saale in Beieren is de showcase van Siemens als het om Industrie 4.0 gaat. Hier wordt de productie steeds verder gedigitaliseerd en gebruikt men ook al zaken als Fog computing en eerders het IoT platform Mindsphere om de processen op de vloer te analyseren (meer hierover kun in je deze editie van Solutions Magazine lezen). Siemens integreert de metaalprinter in dezeCNC verspaningsafdeling.“De toepassing van additive manufacturing is een belangrijke pijler onder de digitaliseringsstrategie van de fabriek”, zegt Karsten Heuser, hoofd van het competentiecentrum Additive Manufacturing van Siemens. “AM toont ons de vele mogelijkheden van deze technologie in onze dagelijkse productie.” Siemens gaat de AM machine inzetten voor prototypes, reparaties van gereedschappen maar ook voor bijzondere enkelstuks producten die anders niet gemaakt kunnen worden.

 

Gefertec

  • De AM machine van Gefertec voor het 3DMP proces. 

Aanvullend op CNC technologie

Gefertec CEO Georg Fischer ziet de AM machine, die met lasdraad en vlamboogtechnologie werkt, naadloos aansluiten op de CNC freesmachines. “Wij zien het 3D metaalprinten als aanvulling op CNC frezen”, aldus Fischer. De machine die Gefertec nu officieel gelanceerd heeft, is in de basis een 3- of 5-assige machine. Hierin in de klassieke freeskop vervangen door een cladkop die met lasdraad de producten opbouwt. Dit gebeurt met het op vlambooglassen gebaseerd 3DMP proces.

 

 

  • Het RVS product van de foto boven, nu nabewerkt met CNC frezen. In totaliteit meer dan de helft goedkoper. 

 

Lees het volledige artikel op 3D Print magazine

 

 

 

2 gedachten over “Siemens gaat 3D metaalprinten in motorenfabriek voor CNC machines

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest