Made-in-Europe.nu
WNT

WNT zet met app en datamatrix code stap naar Industrie 4.0

Gereedschappenleverancier WNT zet de stap naar Industrie 4.0. Op alle gereedschappen komt in de toekomst een data matrix code en er wordt een speciale app gelanceerd. Door met de smartphone deze code te scannen, geeft de One Identiy app meteen informatie over het gereedschap, bijvoorbeeld de echtheid. WNT werkt ondertussen ook samen met Zoller en CADCAM ontwikkelaar Open Mind aan nog andere toepassingen.

 

App en data matrixcode maken info 55.000 gereedschappen eenvoudig toegankelijk

Alle 55.000 gereedschappen die WNT uit het magazijn in Kempten levert, worden voorzien van de code. Omdat ondertussen ook alle CAD data van de gereedschappen in de cloud beschikbaar zijn, wordt het voor verspaners die met CAM software programmeren gemakkelijker om een specifiek gereedschap in hun softwarebibliotheek op te nemen. CAD modellen kunnen daarnaast gratis gedownload worden.

 

Sneller van tekening naar de CNC machine

De typische Industrie 4.0 oplossing gaat echter verder. Met de speciale app kan een gebruiker direct zien hoe vaak bijvoorbeeld een boor al opnieuw is geslepen. Ook informatie over de tijd dat een gereedschap al gebruikt is, wordt via de app zichtbaar. Net als een bestelfunctie. Patrick Umans, verkoopleider Benelux: “We zijn nog bezig meetr koppelingen te maken, onder andere met Open Mind en Zoller. Samen koppelen we WNT gereedschappen aan de CADCAM software en de gereedschapbeheersystemen van Zoller.” WNT werkt bij deze identificatie samen met One Identity, een Duits bedrijf dat de app en de hele IT structuur hierachter ontwikkelt. De gebruiker van het systeem kan in zijn eigen organisatie verschillende toegangsniveaus definiëren, bijvoorbeeld om te voorkomen dat iedere medewerker bestelt. De speciale code komt ook op de Ceratizit gereedschappen. Wellicht het belangrijkste voordeel van het systeem van One Identity is dat er online een echtheidscontrole plaatsvindt. Dat gebeurt met de Manufacturers Against Product Piracy codering.

 

Seminars met Zoller en Open Mind

In oktober en november organiseren de drie bedrijven twee keer een seminar over de koppeling van gereedschapdata aan andere systemen. Tijdens deze seminar laat WNT zien hoe gereedschapdata via de WNT Cloud in het gereedschapbeheersysteem van Zoller geïmporteerd kunnen worden en hoe je daarmee in hyperMill van Open Mind kunt werken. Daarmee kan de tijd die nodig is om vanaf een CAD tekening naar de CNC machine te gaan worden versneld. Het seminar vindt 20 oktober bij WNT in Kempten plaats, op 9 november bij Zoller in Hannover.

 

Pin It on Pinterest