Made-in-Europe.nu
Mapal

Mapal brengt Tool Management 4.0 naar de cloud

Mapal biedt het Tool Management 4.0 systeem voortaan ook aan op het c-Com platform, het verzelfstandigde IIoT platform van de gereedschapfabrikant. Via dit cloudplatform zijn de gereedschapdata beschikbaar voor niet alleen alle afdelingen in het bedrijf, eventueel ook de andere partijen in de supply chain.

 

Gereedschapdata beschikbaar via c-Com IIoT platform

Digitalisering opent nieuwe mogelijkheden. Bijvoorbeeld data op een transparante en consistente manier delen. Met het nieuwe Tool Management 4.0 systeem kunnen gebruikers direct analysetools gebruiken om de gereedschapdata te vertalen naar bruikbare kennis. Denk niet alleen aan de beschikbaarheid van gereedschappen, herslijpgegevens et cetera, maar ook aan het genereren van productiedata. Zelfs de gereedschapkosten per werkstuk kunnen eenvoudig berekend worden.

 

Gegevens uitwisselen

Door het toolmanagement systeem te verplaatsen naar het internet of things platform van c-Com, krijgen alle partijen in de keten toegang tot deze data. Mapal wijst er verder op dat technologietransfer zo gemakkelijker wordt. Procesparameters zoals standtijd van gereedschap snijgegevens etcetera staan nog maar op één plek geregistreerd. Via het internet zijn ze voor alle partijen toegankelijk. Het uitwisselen van gegevens kan binnen een bedrijfslocatie gebeuren, maar ook tussen meerdere locaties.

 

Ook software Unibase-M naar c-Com

c-Com is het internetplatfom dat aanvankelijk door Mapal is ontwikkeld. Sinds verleden jaar staat c-Com op eigen benen. Onlangs heeft Mapal ook de nieuwe software van het gereedschapuitgifte systeem Unibase-M geschikt gemaakt voor c-Com. De nieuwe software is een open web interface. Zonder beperking kunnen de data uitgewisseld worden via c-Com. Mapal levert deze nieuwe software sinds kort uit samen met de vernieuwde uitgiftekast. Bestaande systemen kunnen een software update krijgen.

Mapal neemt in februari deel aan de Metav 2018 in Düsseldorf. Industrie 4.0 is op de metaalbewerkingsbeurs een van de belangrijke thema’s. In Nederland wordt Mapal vertegenwoordigd door Laagland.

 

1 comment

Pin It on Pinterest