NTX 3000

DMG Mori heeft niet alleen internationaal een vliegende start van 2018 beleefd, ook in de Benelux is het jaar heel goed van start gegaan. “Afgelopen jaar hebben we flink geplust en de eerste weken van 2018 zijn eveneens heel goed gestart”, zegt John Kooning, directeur DMG Mori Nederland deze week op de Metav in Düsseldorf.

 

DMG Mori NTX 3000 highlight op Metav

John Kooning ziet de Nederlandse markt dit jaar goed uit de startblokken komen. Het grote probleem is volgens hem gebrek aan vakmensen. “Bedrijven remmen eerder hun groei af dan dat ze opschalen omdat ze geen mensen kunnen vinden. Dat is wel een dingetje.” Hij merkt wel dat een toenemend aantal bedrijven beseft dat ze niet alleen in machines moeten investeren maar ook in hun medewerkers. “Bedrijven die hier goed mee omgaan, beseffen dat je alleen kunt groeien als je in medewerkers investeert. Je kunt wel een nieuwe machine kopen, je zult ook je medewerkers hiermee moeten leren werken.”

 

De nieuwe NTX 3000. 

 

Nieuw draai-freescentrum

Ook op de Metav pakte DMG Mori behoorlijk uit. Een van de highlights was de nieuwe NTX 3000. Deze 2e generatie van de multitasking machine ging enkele weken geleden in première op de huisshow in Pfronten. De B-as met direct drive maakt het mogelijk om op het draai-freescentrum complexe 5-assige bewerkingen te doen. Dit is met name te danken aan de 350 mm korte compactMaster spindel. De hoofdspindel heeft een koppel van maximaal 1194 Nm (3000 rpm). De versie die op de Metav stond, was voorzien van een Siemens Sinumerik besturing. Vanaf de zomer start DMG Mori de uitlevering van machines met Heidenhain voor Celos. De eerste lijn die hiermee wordt uitgerust is de DMU 50. DMG Mori neemt in maart de DMU 50 mee naar de Technishow in Utrecht.

 

masterspindel

DMG Mori verdubbelt de garantietermijn op de Masterspindels.

 

Dubbele garantietermijn spindels

Op de Technishow staat ook de nieuwe garantietermijn van 36 maanden op de Masterspindels in de schijnwerpers. John Kooning: “Het verdubbelen van de garantietermijn zonder uren beperking is een teken van geloof in de kwaliteit van onze producten.” Hij ziet hierin duidelijk de invloed van de nieuwe topman, die eveneens méér gaat investeren in de service.

 

Dankzij de snelwisselaar kan binnen 2 uur van materiaal worden gewisseld bij de 3D metaalprinter van DMG Mori. 

 

Snelwisselaar voor 3D metaalprinter

Ook de 3D metaalprinter Lasertec 30 SLM is hier te zien, inclusief de snelwisselaar voor het metaalpoeder. DMG Mori heeft een systeem ontwikkeld waarmee het poeder onder beschermgas gewisseld kan worden. Het materiaal blijft in de unit onder beschermgas, zodat de kwaliteit constant blijft. Daarnaast hoeft alleen nog de bouwkamer gereinigd te worden bij een materiaalwissel, wat tijd scheelt. Wisselen vergt nog zo’n 2 uur. John Kooning ziet de metaalprintmarkt in Nederland langzaam ontwikkelen. “Het heeft tijd nodig. De mindset van de mensen en vooral van de constructeurs moet anders worden.”

 

Pin It on Pinterest