Makino A500Z

De nieuwe Makino dealer in Nederland, Machinno, presenteert op de TechniShow het horizontaal 5-assig bewerkingscentrum A500Z van de Japanse fabrikant. Het wordt het eerste beursoptreden met Makino sinds Mark Camps de vertegenwoordiging van high end machinemerk in Nederland heeft overgenomen.

Nieuwe dealer ziet groeikansen voor Makino in Nederlandse high tech industrie

“We hebben hard gewerkt in de voorbije maanden. Er staat nu een goed team dat Makino kan vertegenwoordigen en ook de juiste service aan klanten kan bieden”, zegt Mark Camps. Hij kent het Japanse machinemerk al vele jaren. Sinds enkele maanden vertegenwoordigt hij het met zijn nieuwe onderneming Machinno (Machining Innovations), opgericht door hem en Manu Coppens (eigenaar van MachinImmo in Belgie). Machinno richt zich exclusief op de Nederlandse markt, maar werkt nauw samen met het MachinImmo dat de markt in België en Luxemburg bedient.

 

Méérdere Makino’s bij één klant

“Ik ziet voor Makino méér potentieel in de Nederlandse markt”, zegt Camps. Met name bij de high tech toeleveranciers passen de machines van de Japanse fabrikant heel goed. “Nederland heeft een sterke high tech toeleverindustrie, terwijl er maar enkele high tech machineleveranciers actief zijn. Daar liggen groeikansen voor ons. Ook Makino ziet dit en wil in Nederland groeien.” Hij merkt vanuit zijn ervaring met Makino dat bedrijven die eenmaal hebben gekozen voor een Makino machine, later vaker opnieuw voor de Japanse precisiemachines kiezen. Vooral vanwege de stabiliteit, blijvend hoge nauwkeurigheid en de hoge productiviteit in relatie met lagere gereedschapskosten door de stabiliteit van de machines. Omdat duurzame groei alleen mogelijk is met een passende service, heeft Machinno de afgelopen tijd geïnvesteerd in versterking van de servicedienst. Binnen enkele maanden zal er mede door de samenwerking met de Belgische vertegenwoordiging in de Benelux een serviceteam van 4 ervaren monteurs klaar staat.

 

Makino A500Z voor het eerst in de Benelux

Op de TechniShow toont Machinno de Makino het A500Z bewerkingscentrum. Deze machine was een half jaar geleden op de EMO dé wereldpremière op de stand van de Japanse fabrikant. De machine is gebaseerd op de a1 serie en kenmerkt zich door de slant bed constructie, die voor méér stabiliteit zorgt. De horizontale 5-asser is specifiek ontwikkeld voor het bewerken van complexe stukken voor uiteenlopende markten. De machine is voorzien van de nieuwe Pro6 besturing van Makino.

 

Pin It on Pinterest