Made-in-Europe.nu
Renishaw FDC

Renishaw Fabrication Development Centre motiveert jongeren voor de industrie

Renishaw heeft het eerste Fabrication Development Centre geopend. Scholen en jongeren kunnen hier terecht om via onderwijsactiviteiten en workshops kennis te maken met de maakindustrie. Het FDC is uitgerust met state-of-the-art apparatuur waaronder 3D printers.

 

Scholen in Wales krijgen toegang tot state-of-the-art productiefaciliteit

“Naarmate meer bedrijven worstelen met het aantrekken van goed geschoolde medewerkers, is het belangrijk dat we meer jongeren interesseren in STEM onderwerpen op GCSE en A-niveau”, zegt Simon Biggs, education outreach officer bij Renishaw. STEM staat voor science, technology, engineering, math (wiskunde). In meerdere geïndustrialiseerde landen worden STEM activiteiten in het onderwijs ingebed, om zo meer jongeren warm te maken voor een baan in de industrie. GCSE staat voor General Certificate of Secondary Education. Op A-niveau geven ze toegang tot de universiteit.

 

Link tussen curriculum en de praktijk

Renishaw gaat nu bij de eigen fabriek in Zuid Wales een stap verder. Het Fabrication Development Centre (FDC) bestaat uit meerdere klaslokalen, er staat moderne productieapparatuur waaronder 3D printers en er is een ervaren staf beschikbaar. Groepen jongeren of ook scholen kunnen in het FDC terecht voor gratis lessen en workshops. “Het FDC geeft jongeren niet alleen de kans te ontsnappen aan hun klaslokaal op school. Het stelt ze bovendien in staat om de verbinding tussen het curriculum op school en de praktijk in de industrie te zien”, zo legt Simon Biggs uit.

 

Carrièrekansen in de industrie

Renishaw gaat er onder andere workshops organiseren die aanvullend zijn op het examen op school. Ook motivatie workshops staan op het programma. Het doel hiervan is de jongeren duidelijk maken welke carrièremogelijkheden de industrie biedt. Een van de scholen die het FDC al heeft gebruikt, merkt dat jongeren beter gemotiveerd raken voor STEM activiteiten.

 

Renishaw FDC

Alle klassen uit het voortgezet onderwijs kunnen gebruik maken van het FDC. 

 

Bloodhound wordt partner van FDC

Om de activiteiten extra interessant te maken, werkt Renishaw samen met Bloodhound SCC. Dit is de club die al enkele jaren bezig is met de ontwikkeling van de snelste auto die er ooit heeft gereden.  De Bloodhound moet 1600 km per uur rijden. Andy Green, houder van het werelduurrecord op land en de coureur die de supersnelle auto gaat besturen, verrichtte de officiële opening van het FDC.

 

Pin It on Pinterest