Made-in-Europe.nu
WNT 3D Finish

WNT: tot 90% tijdwinst met 3D Finish en cirkel segment freesstrategie

WNT heeft samen met onder andere Open Mind en DMG Mori op de Aerospace Productivity Days de voordelen van het cirkel segment frezen gedemonstreerd. De nieuwe 3D Finish frees van WNT levert in combinatie met de freesstrategie van Open Mind méer productiviteit dankzij de grotere stepover.

 

Demo’s voor aerosapce toepassingen samen met Open Mind en DMG Mori

De Aerospace Productivity Days hebben plaats gevonden in het Advanced Manufacturing and Automation Centre (AMAC) in Blackburn, in Noordwest Engeland. CAM ontwikkelaar Open Mind met HyperMill en WNT hebben het event aangegrepen om op een DMU 75 monoBlock van DMG Mori te laten zien hoe veel tijdwinst mogelijk is met de combinatie van de cirkel segment freesstrategie voor 5-assige bewerkingscentra en de WNT 3D Finish frezen. Cyclustijden kunnen tot 90% worden verkort, zo blijkt.

 

 

Grotere radius

De kern van de cirkel segmentfreesstrategie is dat een veel grotere aanzet wordt gefreesd in vergelijking met de standaard radiusfrees. Dankzij de grotere radius wordt er meer materiaal per keer weggenomen. Bij de druppelvormige uitvoering van de 3D Finish frees is de radius namelijk niet meer afhankelijk van de freesdiameter. Om dit te programmeren heeft Open Mind een speciale freesstrategie voor het CAM programma ontwikkeld. Doordat men een grotere radius heeft, kun je grotere stepovers programmeren. Ter vergelijking: een bolfrees met een diameter van 16 mm heeft een radius van 8 mm. Bij cirkel segment frezen met de 3D Finish frees van WNT met eveneens een 16 mm diameter, is de radius liefst 1500 mm. Hierdoor kan de stepover aanzienlijk groter zijn, met behoud van oppervlakteruwheid. Daarnaast zijn frezen met een kleine schachtdiameter met ene grotere radius relatief goedkoper omdat het aandeel hardmetaal kleiner is.

 

 

Diepe kamers frezen

WNT levert voor deze freesstrategie de 3D Finish in meerdere vormen, zodat voor elke bewerking de meest ideale frees kan worden geselecteerd. Tijdens de Aerospace Productivity Days werd de strategie gedemonstreerd bij onder andere het bewerken van turbinebladen. Juist bij deze producten met een complexe 3D geometrie en diepe kamers, levert de combinatie de meeste tijdwinst.

WNT staat later deze maand op de TechniShow in Utrecht.

 

Pin It on Pinterest