Made-in-Europe.nu

Mikron gaat Cellro Xcelerate X20 onder eigen label verkopen

Ook in de Duitse verspanende industrie staat robotisering hoog op de agenda. GF Machining Solutions presenteerde tijdens Solutions Days Europe in Schorndorf een breed scala aan automatisering. Misschien wel het meest in het oogspringend: de Zwitserse machinebouwer gaat de Cellro Xcelerate X20 onder eigen label verkopen.

 

Zwitsers gaan de compacte robotcel van Cellro onder eigen label verkopen

Met de Mikron Mill freesmachines heeft GF Machining Solutions vaste voet aan de grond gekregen in de freesmarkt. Een kleine 8000 machines zijn momenteel in Europa in gebruik. In toenemende mate willen kopers de machine met een automatisering kopen, zo liet Christian Jung, verantwoordelijk voor de Duitse markt, tijdens het event in Schorndorf weten. Bij de Mikron Mill P 500, die onlangs nog op de TechniShow te zien was bij Laagland, kiest de machinebouwer voor een bijzondere oplossing. De 5-assige freesmachine kan aan de achterzijde door de robot worden beladen. Hierdoor blijft de machine voor enkelstuk en instellen maximaal toegankelijk.

In Schorndorf stond de Xcelerate (nog in Cellro kleuren) naast de Mikron Mill S 400 U.

 

Cellro systeem in GFMS kleuren

Nieuw qua automatisering is de compacte Xcelerate X20, die GF Machining Solutions onder eigen label gaat leveren, maar die door Cellro wordt gebouwd. Op de show in Schorndorf stond nog een Cellro uitvoering, maar Morris Matthes, verantwoordelijk voor automatisering, liet in zijn presentatie al een afbeelding zien van de compacte cel in de huisstijl van GF Machining Solutions. Deze komt bij de andere freesmachines naast de machine te staan.

 

Op de Mikron Mill P 500 UD liet Mikron zien hoe hoge spaanprestaties samen kunnen gaan met super nauwkeurig nafrezen voor hoge oppervlaktekwaliteiten.

 

Messenger dit kwartaal beschikbaar

Een andere noviteit die de machinebouwer bekend maakte, is dat in de loop van dit kwartaal alle nieuwe machines, zowel voor frezen als EDM, standaard geleverd worden met de RConnect box. Dit is de gateway die de CNC machine verbindt met het lokale of cloudgebaseerde Industrie 4.0 platform. Ook komt er binnenkort een Messenger service beschikbaar. Machines waarbij RConnect is geactiveerd, zijn dan via een Messenger app toegankelijk voor de operator. Deze kan via zijn smartphone de status van de machine controleren. Later in het jaar volgt er nog een dashboardfunctie. Hierbij is de status van meerdere machines te zien en kunnen data geanalyseerd worden om tot verbeteringen van het proces te komen. Momenteel wordt onderzocht tot welk bouwjaar machines terugwaarts compatible gemaakt gaan worden.

GF Machining Solutions heeft een eigen vestiging in de Benelux. De Mikron freesmachines worden via Laagland verkocht.

 

2 comments

  • […] De Japanse engineers hebben voor deze 5-asser een nieuwe 4e en 5e as ontwikkeld. De 5e as is voorzien van een direct drive motor; het bereik van deze 5e as is 360 graden continu. De 4e as heeft een zwenkbereik van -125 tot +30 graden en een ijlgang van 50 m/minuut. Matsuura levert voor deze machine een palletwisselstation, ofwel met capaciteit voor 6 of 18 pallets. De Japanse machinebouwer heeft deze machine voor het eerst getoond op de JIMTOF eind verleden jaar in Japan. Op het Open Huis in Wiesbaden staat de machine voor het eerst in Europa op een show. Qua automatisering toont Matsuura verder een verticaal bewerkingscentrum VX-660, dat beladen wordt door een Cellro X20 robotcel. […]

  • […] Cellro gaat zich daarnaast nadrukkelijker op de Duitse markt begeven. Tot nog toe werden de Duitse dealers vanuit Nederland ondersteund. Afgelopen voorjaar is Cellro GmbH officieel gestart. In het laatste kwartaal van 2021 moeten de expansie in Duitsland leiden tot een eigen vestiging van het Nederlandse bedrijf. Cellro wil dan in de buurt van Stuttgart een eigen vestiging openen. Het Duitse team dat vanuit deze vestiging gaat opereren is momenteel in opbouw. […]

Pin It on Pinterest